Plajele sălbatice din România atrag turiști de la mii de kilometri depărtare 

Data publicării:
vadu

La 30 de kilometri de Constanţa, la Vadu timpul pare că a stat în loc. Din când în când o broască ţestoasă se încumetă să traverseze drumul şerpuit cu vegetaţie bogată care te duce la plajă. Din loc în loc o stâncă răsare din valurile mării de un albastru deschis. Aici au venit pe Julia şi Hanes, un cuplu din Berlin care a venit special de la 2.000 km distanţă ca să se bucure de libertate, pe o plajă virgină.

Am citit pe internet despre Vadu. Că este o plajă superbă, din acest motiv am venit şi ne place cu adevărat. E foarte frumos. Este o plajă liniştită, nu sunt mulţi oameni şi este sălbatică”, a spus Janes Jakobson, un turist din Berlin.

„Este una dintre cele mai frumoase plaje pe care am văzut-o de-a lungul timpului. Este printre puţinele plaje sălbatice din Europa. Puţini turişti, fără facilităţi. Este perfect”, a adăugat Julia.

De libertate au venit să se bucure şi Luminiţa Bosoi şi Florin Crişan, din Bucureşti. Dorm pe maşină, iar masa o iau în barcă. Şi-au adus cu ei roşii, brânză, pâine şi pateu. Provizii pentru două zile, ţinând cont că în zonă nu sunt magazine.

E interzisă camparea aici în zonă fiind rezervaţie şi atunci preferăm să îl punem pe maşină”, a explicat Florin Crișan.

„E mai sălbatic, mai natural, nu e nimic amenajat. E foarte drăguţ”, a adăugat Luminița Busoi.

Alţii se bucură de plimbarea pe mare cu katamaranul.

O altă plajă la fel de iubită este cea de la Corbu. Şi aceasta aparţine rezervaţiei biosferei Delta Dunării. Aici turiştii au posibilitatea să deguste preparate din peşte proaspăt pescuit din mare.

Zargan, stavrid de marea neagră, se vede că se diferenţiază stavridul. Hanuşi. Dacă într-o zi nu cade preferăm mai bine să nu am peşte decât să iau unul congelat şi să îl folosesc”, a spus Stelică Murariu, proprietarul unei cherhana.

Pentru intrarea în zona protejată tarifele sunt de 5 lei, de persoana, pe zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri