Sari la conținut

Planurile autorităţilor române pentru cea mai frumoasă cascadă din lume

Se pregătesc investiţii la cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase cascade din lume, desemnată în 2013 de către cei de la The World Geography ca fiind în topul celor mai spectaculoase căderi de apă de pe glob.

casacada bigar - marina constantinoiu

FOTO Marina Constantinoiu

Primăria comunei Bozovici, Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița și Asociația ViitorulPlus au accesat o finanţare pentru amenajarea unui traseu pietonal din parcare și accesul în Parcul Național, de-a lungul DN 57B, amenajarea unei alei pietonale de la intrarea în parc și până la Izbucul Bigăr și Grota Bigăr, dotarea zonei cu panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atenționare, locuri de repaus, precum și amenajarea unei căi de acces până la baza cascadei.

De afluența mare de turiști de la cascada Bigăr și-au dat dat seama și cei de la Primăria orașului Oravița și pentru a-i atrage pe turiști să viziteze și obiectivele turistice din zona Oraviței, au amplasat două panouri cu harta turistică a întregii zone.

Totodată, Primăria Bozovici are pregătite deja câteva loturi de teren pentru solicitările venite din partea unor investitori.

Materialul integral aici