România la pas. Tinerii care și-au propus să promoveze turismul altfel

Data actualizării: Data publicării:
buzau-munte-lac-lp

Şase tineri din nordul Moldovei, îndrăgostiţi de ţara lor, şi-au propus să facă ceea ce autorităţile n-au reuşit: să promoveze România aşa cum merită. După doi ani şi jumătate în care au străbătut 16 judeţe, ei au lansat 25 de ghiduri turistice în care au inclus hărţi, fotografii, interviuri cu oameni remarcabili, precum şi legende din fiecare zonă vizitată. Mai mult, tinerii au realizat şi materiale video de promovare menite să îi convingă pe străini să vină în România. Şi sunt doar la jumătatea drumului.

Nici unul dintre membrii echipei nu are studii în domeniul turismului. Toţi însă iubesc România şi vor să arăte lumii întregi ce ţară frumoasă avem. Radu, unul dintre cei şase tineri, a studiat teologia şi a urmat Academia de Poliţie. Acum doi ani şi jumătate a fost pus în faţa unei alegeri.

Dumitru Pascariu: „Era alternativa să pleci din ţară sau să lucrezi pe un salariu mai mic. Şi am zis hai să vedem ce putem face în România care să funcţioneze. Când am văzut pe partea de turism cum stă treaba în teren am zis, wow, aici e foarte mult de muncă.”

Tinerii au vizitat până acum peste 1.600 de obiective turistice. Au luat la pas satele şi au mers pe cărări de munte. Scopul lor a fost să găsească locuri puţin cunoscute şi poveşti pe care puţini le-au auzit.

Radu Dascălu: „Oraviţa este în judeţul Caraş-Severin. Acolo puteţi să vă plimbaţi cu trenul pe calea ce leagă Anina-Oraviţa. Este a doua cale ferată montană din Europa.”

Dumitru Pascariu: „Am contribuit la poziţionarea şi corectarea a zeci de obiective turistice pe Google Maps pentru a fi găsite mai uşor. Din frustrarea noastră de fapt, că nu le găseam sau mergeam în locul greşit. În şase luni de zile am ajuns la peste un million de vizualizari, plus că le-am făcut şi fotografii şi am primit o felicitare de la Google Maps.”

În aceste zile, cei şase tineri îşi continuă misiunea la Cluj. Au vizitat o mulţime de locuri şi au găsit oameni gata să îi ajute.

Ioan Ciorca, specialist clădiri vechi: „Am gândit că ia uite, copii ăştia au o doză de inconştienţă ce le permite să îşi transforme visul în realitate. Acest periplu al lor mi se pare extraordinar.”

Peste încă doi ani şi jumătate, la finalul periplului lor, tinerii vor să lanseze o aplicaţie şi un joc care să îi ajute pe turişti să descopere destinaţii turistice din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri