Românii nu au renunțat la vacanță. Imagini de pe litoral în primul weekend din august

Data actualizării: Data publicării:
imagini-litoral

Primul weekend din august este extrem de aglomerat la malul mării. În Eforie Nord este din nou plin de turiști, distanțarea socială nu mai există nici în teorie. E important de reținut că de azi regulile se schimbă pentru cei care ajung la mare. Măștile devin obligatorii în spațiile deschise aglomerate, cum ar fi falezele sau promenadele, începând cu ora 18:00 până la miezul nopții. Dar nu se schimba nimic pentru cei care stau umăr la umăr pe plaja. De asemenea, autoritățile locale au decis ca terasele din stațiuni să rămână deschise și după ora 23.

Peste 200.000 de turiști sunt așteptați și în acest weekend în stațiunile de pe litoral. Mulți dintre ei au aflat că de la 1 august masca va deveni obligatorie în spațiile aglomerate, precum falezele şi promenadele din stațiuni.

Turistă: În aer liber, mi se pare o soluție inutilă totuși.

Deocamdată, terasele de la malul mării rămân deschise și după ora 23:00, deși unii turiști par nelămuriți în această privință.

Turist: N-am înțeles exact, care va fi situația. După care am văzut o știre în care zicea că pe litoral nu. Nu mi-a fost clar.

Turist: Și dacă sunt deschise, și dacă nu sunt deschise, pe mine nu mă interesează, fiindcă am venit doar să mă bucur de mare și atât.

Administratorii teraselor spun că vor ține deschis după ora 23:00, dar au și planuri de rezervă în cazul în care se decide altceva.

Laurențiu Duică, șef de sală: „O să facem rezervări mai devreme, o să aducem formația live mai devreme, o să închidem exact la ora 23:00, ultima comandă pe bucătărie, pe bar”.

Autoritățile sunt tot mai îngrijorate în privinţa transmiterii virusului în aglomeraţia teribilă de pe litoral. Ezită însă să ia decizii privind impunerea măştii şi pe plajă sau reducerea programului teraselor şi beach-barurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri