Sfaturi pentru turiștii care merg în Thailanda

Data publicării:
SONY DSC
SONY DSC

Moartea regelui din Thailanda îi afectează şi pe străinii care au programate vacanţe în această ţară. Printre ei sunt şi românii, căci 20.000 de conaţionali vizitează în fiecare an Thailanda.

Țara a intrat într-o perioadă de doliu de un an, după moartea suveranului, iar restricţiile îi vizează şi pe vizitatorii străini. Iată ce trebuie să ştiţi dacă ajungeţi acolo.

Perioada de doliu va fi deosebit de restrictivă mai ales în prima lună de la moartea regelui, iar turiştii sunt sfătuiţi să manifeste respect faţă de obiceiurile locale. Una dintre recomandări se referă la ţinută. Pe plajă încă puteţi sta în costum de baie.

John Sudworth, corespondent BBC: „Totuşi, când nu sunteţi pe plajă, recomandarea este să purtaţi aşa ceva: o bluză de culoare închisă, cu mâneci lungi. Thailandezii o vor considera o dovadă de respect”.

Multe dintre cluburi şi discoteci sunt închise, dar barurile şi restaurantele funcţionează.

Puteţi să vă luaţi ceva de băut, căci se serveşte în continuare alcool. Dar e mai bine să consumaţi mai puţin decât de obicei”, spune corespondentul BBC.

„Nu vă îmbătaţi prea tare şi evitaţi distracţiile zgomotoase. S-ar putea să supăraţi localnicii”, confirmă o localnică.

Dacă mergeţi în Thailanda în perioada aceasta, aveţi mare grijă şi ce spuneţi în public.

Iată un sfat pe care chiar trebuie să îl luaţi în serios. Glumele şi insultele la adresa monarhiei, făcute în faţa oricui, inclusiv a taximetristului, pot să vă provoace mari probleme”, avertizează John Sudworth.

Reclamaţiile pot veni de oriunde şi, odată depuse, poliţia este obligată să le investigheze. În ultimii ani, doi turişti elveţieni au primit 10, respectiv 20 de ani de închisoare pentru ofense aduse majestăţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri