Taxă de trei euro pentru turiştii "de o zi" în Veneţia

Data publicării:
venetia - comune.venezia.ti

Intrarea în Veneţia nu va mai fi gratuită pentru cei care petrec o zi sau chiar câteva ore în oraşul-lagună. Autorităţile locale au impus o taxă de trei euro şi spun că s-au văzut nevoite să ia o astfel de măsură pentru că 70 la sută dintre cei care vizitează Veneţia nu plătesc cazare, îşi aduc cu ei mâncare şi cheltuiesc foarte puţin acolo. În schimb, lasă în urma lor mizerie şi contribuie la deteriorarea infrastructurii locale.

Frumuseţea Veneţiei atrage anual 25 de milioane de turişti. Dintre aceştia însă, 14 milioane nu petrec nici măcar o zi în oraşul-muzeu. Vizitează atracţiile locale şi fac o plimbare cu gondola. Mulţi dintre ei nici nu cheltuiesc mare lucru în oraş, pentru că, de cele mai multe ori, vin cu mâncare, apă sau suc la pachet.

Paul - turist din Australia: „Dacă turiştii vor să se bucure de acest oraş frumos, ar trebui să plătească.”

Celebritatea oraşului-lagună vine cu un preţ pe măsură pentru localnici. Oraşul este supraaglomerat, preţul locuinţelor şi chiriilor a crescut, infrastructura se deteriorează, iar curăţenia costă tot mai mult.

Juan - turist din Spania: „Înţeleg că turiştii pot deveni o povară pentru ei (locuitorii Veneţiei, n.r.), dar în acelaşi timp au mulţi vizitatori şi asta aduce mulţi bani. Cred că e o greşeală să impui o taxă de intrare. Ar putea duce la reducerea numărului de turişti.”

Alessandro, actor: „(Veneţia, n.r.) a fost întotdeauna un oraş în care oamenii locuiesc, nu este un muzeu, unde plăteşti şi eşti lăsat să intri. Nu numai că vom avea mizeria pe care o avem şi acum, dar prin plata acestei taxe, cumva turiştii se vor simţi îndreptăţiţi să profite de asta”.

Noua taxă ar urma să intre în vigoare din mai şi va fi plătită de oricine vizitează oraşul pentru o zi sau câteva ore. Pentru început va fi de 3 euro, urmând ca din 2020 să depăşească 6 euro. Banii adunaţi ar urma să fie folosiţi pentru curăţenia oraşului, iar cine nu plăteşte taxa va risca o amendă de 450 de euro. În prezent, vizitatorii plătesc o taxă de oraş de 1,5 euro, pentru fiecare noapte petrecută la un hotel sau apartament închiriat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri