Tunelul secret al Reginei Maria, restaurat şi inclus în circuitul turistic

Data publicării:
tunele

Tunelul secret de la Castelul Bran va fi refăcut în această vară şi va fi inclus în circuitul turistic. Este vorba despre drumul tăiat în stâncă, preferat de Regina Maria ca să ajungă mai repede din curtea interioară a castelului în frumoasa grădină exterioară.

Ca orice tunel secret care se respectă, cel de la Castelul Bran nu are o intrare care să atragă atenţia. Uşa - pare să aparţină unui corp de mobilă la fel de vechi precum clădirea, iar pe aici se intră în tunelul strâmt şi întunecos, lung de 40 de metri, care duce spre un lift, construit pe locul unei vechi fântâni, aflată acolo de aproape 700 de ani. Urmează o coborâre de 30 de metri, până la ieşirea în grădinea exterioară.

Turistă: „Posibil să fiu emoţionată şi să îmi facă plăcere să fac acest lucru. Mă gândesc că prin acelaşi loc a trecut o regină şi mă va face să mă simt specială.”

Turistă: „L-aş încerca , e o idee bună şi frumoasă. Cred că multora le va fi frică.”

Turist: “Dacă mă voi întoarce vreodată aici, cu siguranţă îl voi încerca, mi se pare foarte interesant. Cu siguranţă voi reveni doar ca să fac poze în el.”

Galeria şi ascensorul au fost construite în anii '30 ai secolului trecut. Proiectul de renovare prevede un ascensor cu pereţi din sticlă, capabil să proiecteze imagini din trecut.

Mihai Ponoavă, inginer: „Îi zice tunelul timpului şi vor fi diferite holograme, în diferite zone.”

George Manea, manager de proiect: „Vor fi prezetate, de la 1377 şi până în zilele noastre, toată activitatea şi tot ce a însemat istoria acestui castel.”

Inaugurarea va avea loc în iulie, la a 640-a aniversare de la aşezarea pietrei de temeile a fortăreţei.

Bogdana Balmuş, PR Manager Castelul Bran: „Avem o casetă care conţine o monedă de aur cu chipul Reginei Maria, este vorba despre însemnele Coroanei Regale, de asemenea, acolo avem şi o cruciuliţă de la Ierusalim. Vor fi îngropate la baza castelului.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri