Turcia. Soluțiile hotelierilor pentru atragerea turiștilor în Antalya

Data publicării:
GettyImages-547187980

În nicio ţară din lume nu putem garanta că nu se poate întâmpla nimic. Ştim foarte bine ce s-a întâmplat în Franţa. Tocmai din această cauză nu putem şti ce se poate întâmpla şi nu putem garanta că nu s-ar putea întâmpla ceva”, spune Turel Menderes, primarul Antalya.

Turel Menderes este din 2014 primarul Antalyei, cea mai importantă zonă turistică din Turcia. Este un apropiat al preşedintelui Recep Erdogan. Recunoaşte că atacurile din Istanbul şi Ankara, dar şi tentativa loviturii de stat au afectat turismul din sudul ţării. 35 la sută din cei care vizitează anual Turcia ajung pe riviera ţării. Primele semne puternice ale declinului au venit după ce turiştii ruşi, majoritari în staţiunile de lux, nu au mai venit din cauza neînţelegerilor dintre Ankara şi Moscova.

„Relaţiile diplomatice cu Rusia s-au ameliorat. Sperăm ca turiştii ruşi să vină, iar din acest moment pierderile sperăm să nu mai fie atât de mari, să se compenseze. Aceste scăderi nu sunt din cauza securităţii Antalyei, ci din cauza unor probleme diplomatice între ţări”, adaugă Turel Menderes.

Primul avion cu reprezentanţi ai agenţiilor de turism din Rusia a aterizat în Antalya în urmă cu mai bine de o săptămână, semn bun pentru hotelierii turci. Primarul încearcă acum să îi convingă pe turişti că zona pe care o administrează este cea mai sigură din întreaga ţară. Chiar şi aşa pierderile nu vor putea fi evitate de hotelieri.

„Încercăm să recuperăm aceste pierderi. Vrem să le stopăm la 30 la sută. Este un an foarte greu pentru turism. Sperăm să putem depăşi acest moment”, spune Osman Ayik - Federaţia Hotelierilor din Turcia.

Pe riviera turcească sunt Antalya, Belek, Kemer, Lara şi Alanya. Sunt cele mai importante staţiuni ale litoralului turcesc. În total 2400 de hoteluri, din care aproape 400 sunt de 5 stele. Înainte de primele atentate, din urmă cu mai bine de un an, Turcia îşi propunea să strângă în următorii 7 ani pe litoral, peste 25 de milioane de turişti.

Acum, reprezentanţii hotelierilor fac investiţii importante în securitate.

„Kemerul are pierderile cele mai mari anul acesta din cauza lipsei turiştilor ruşi. Urmează Alanya şi Antalya. Aici pierderile sunt mult mai mici”, afirmă Osman Ayik - Federaţia Hotelierilor din Turcia.

România este un jucător important pe piaţa turistică a Antalyei. Aproape 100 de mii de turişti din ţara noastră vizitează anual riviera turcească.  

CITIȚI ȘI:

Ce faci dacă ai vacanţă cumpărată în Turcia, dar nu mai vrei să mergi, dar nici să pierzi banii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri