Turismul "nevăzut" din Deltă. Guvernatorul rezervaţiei: Amenzile nu sperie

Data publicării:
delta dunarii FB

De la un an la altul, creşte numărul turiştilor care vin să viziteze Delta Dunării. În 2016 au fost cu 35% mai mulţi turişti ca-n 2015, spune guvernatorul Rezervaţiei Delta Dunării, Mălin Muşatescu, la Digi24. Ar putea fi şi mai bine de-atât, numai că unii operatorii din turism nu respectă natura aşa cum ar merita, susţine guvernatorul.

Mălin Muşatescu - guvernatorul Rezervaţiei Delta Dunării: „De spus că Delta Dunării a avut anul trecut din ultimele cifre, 2016 cea mai mare creştere în turism, un 35 la sută, ceea ce e fabulos zic eu. Trebuie să recunoaştem cu toţii că astea sunt doar cifrele cunoscute pentru că mai avem o bună parte din turism care nu este vizibil si probabil creşterea este mult mai mare. În altă ordine de idei, 2017 stă chiar foarte bine pentru că din ceea ce ştiu în primele şase luni a fost o creştere cu 15 la sută faţă de primele şase luni ale lui 2016.

Sunt mulţi operatori de turism, dintre cei mici, în momentul în care au luat un permis de transport turişti cu barca pe canalele din Deltă, ei nu ţin cont de nicio regulă şi încearcă să facă bani ducând turiştii în zone în care nu au dreptul să intre şi fac lucrul ăsta repetat. Deocamdată, amenzile nu sunt cele care au darul de a-i speria”.

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a spus însă că principalele zone turistice ale ţării au nevoie de nişte organizaţii, din care să facă parte şi autorităţile locale care să ştie cum să vândă aceste produse turiştilor: este vorba despre organizaţii de manangement al destinaţiei care se vor ocupa strict de promovarea obiectivelor locale.

Mircea Dobre: „Avem în dezbatere publică acum modificarea ordonanţei 58 pe 1998 care, o să vedeţi, apar acolo OMD-urile, organizaţiile de management al destinaţiei. Aceste organizaţii sunt formate 50% din entităţi private, 50% din entităţi publice”.

Potrivit ministrului, organizaţiile de management al destinaţiei vor deveni funcţionale în câteva săptămâni iar efectele ar trebui să apară chiar de la 1 ianuarie 2018.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri