Unde își petrec românii minivacanța de Paște și de 1 Mai. Sejur și de 8.000 de euro

Data publicării:
thailanda vacanta plaja
FOTO: Shutterstock

Românii au ales să-şi petreacă vacanţa de Paşte şi de 1 Mai în Bucovina, Maramureş şi staţiunile de pe Valea Prahovei, dar şi pe litoralul românesc şi în Delta Dunării, însă nu au fost ocolite nici destinaţiile de pe litoralul bulgaresc sau cele din Grecia, Turcia şi Egipt.

ALL
Foto: Agerpres

Tarifele pachetelor de vacanţă, în funcţie de destinaţie, număr de zile şi grad de confort, au fost pentru toate buzunarele: de la 182 de lei pentru un pachet de trei nopţi de cazare (fără mic dejun) la un hotel de 3 stele din Neptun la 8.000 de euro pentru o vacanţă sofisticată de opt nopţi la o vilă privată în Phuket, în Thailanda.

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) estimează că numai pe Litoralul românesc sunt aşteptaţi în această vacanţă de Paşte şi 1 Mai peste 40.000 turişti, mai ales că din 26 aprilie "se dă startul distracţiei" la malul mării.

"Se dă startul distracţiei la malul mării. Ediţia cu numărul 25, cea de primăvară a Festivalului Sunwaves, debutează joi, 25 aprilie pe plaja Crazy Beach din staţiunea Mamaia. Timp de o săptămână, nordul litoralului devine destinaţia muzicii electronice. Atmosfera va fi animată de DJ autohtoni şi internaţionali pe cele patru scene. (...) Pe 26 aprilie îşi deschide porţile o nouă ediţie a Festivalului du Bonheur, eveniment gastronomic ce atrage atenţia cu arome, gusturi şi produse culinare pentru toate preferinţele. La Vama Veche revine Sunset Festival şi continuă petrecerile în locaţiile deja consacrate iubitorilor genului liber, 'flower-power'", a declarat pentru Agerpres Corina Martin, preşedinte FAPT.

Din păcate, nu toate staţiunile sunt cu adevărat pregătite pentru marea deschidere, susţine preşedintele FAPT, dar în Top 3 destinaţii preferate regăsim, din nou, "Mamaia, Vama Veche şi Năvodari - care beneficiază din plin de apropierea de Mamaia şi oferă, de asemenea, locaţii de cazare şi distracţie preferate de segmentul de turişti care ne vizitează în primul weekend de deschidere de sezon, în mod tradiţional".

În acest an vor fi 6 zile de petrecere pe Litoral, datorită faptului că se sărbătoreşte nu numai tradiţionalul 1 Mai la mare, ci şi "Lumina de la malul mării", tradiţionala celebrare la mare a Sărbătorii Pascale.

"Vor fi 6 zile de petrecere în care au de câştigat operatorii din turismul local care şi-au pregătit locaţiile şi care îşi deschid porţile, cu oferte pentru toate bugetele şi preferinţele", spune Martin.

De asemenea, Federaţia FAPT şi Turkish Airlines Constanţa, împreună cu Asociaţia Patronală Delta Dunării vor aduce în Tur de Promovare managerii celor mai mari 10 agenţii turoperatoare din Istanbul şi Turcia, între 1 şi 5 Mai.

"Le prezentăm locaţiile reprezentative din Constanţa, Mamaia, Năvodari şi din Delta Dunării, întâlnire cu agenţii de turism şi hotelieri locali, cu care ne dorim să încheie contracte şi vor participa la marea Seară Dobrogeană din 3 Mai, unde prezentăm tradiţii, o seară de cină şi spectacol multietnic unic în Europa", menţionează Corina Martin.

Pentru vacanţele sofisticate, cea mai dorită destinaţie rămâne Thailanda, în Phuket. Doi turişti au plătit 8.000 de euro pentru 8 nopţi de cazare într-o vilă privată cu piscină dintr-un complex de 5 stele.

"Comparativ cu alţi ani, datorită faptului că românii au mai multe zile de vacanţă, avem multe rezervări pentru destinaţii calde. Turiştii merg în general în familie sau în grupuri de prieteni. Vacanţele au fost plătite şi în rate fără dobândă, bucurându-se în această perioadă de plata până la 15 rate", spune reprezentantul Paralela 45.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri