Unde merg românii în vacanță

Data publicării:
Migrants Continue To Arrive On Greek Island Of Kos
Foto Gulliver

O vacanţă plănuită din timp este mai ieftină. Românii au învăţat această lecţie: mai bine de trei sferturi şi-au stabilit deja destinaţia pentru vară, arată un studiu recent. Iar concediul ideal, indiferent dacă va fi în ţară sau în străinătate, este la malul mării.

În general, românii îşi aleg vacanţele după buget, se orientează foarte mult ca atunci când merg într-o destinaţie să aibă cel mai bun preţ posibil”, spune Ciprian Enea, consultant de turism.

Un studiu recent arată că 77% dintre români merg în vacanţă la vară, iar 21% încă nu s-au hotărât. Avantajaţi sunt cei care şi-au planificat deja sejurul fiindcă au plătit mai puţin pentru servicii mai bune.

Jumătate dintre românii care şi-au ales deja destinaţia de vară vor pleca în străinătate, iar ceilalți vor rămâne în ţară. De departe, pe primul loc în preferinţele acestora se situează litoralul românesc.

„Dintre românii care îşi vor petrece concediul în străinătate, cei mai mulţi optează pentru Turcia sau Grecia, acolo unde un sejur de 7 zile porneşte de la 250 de euro. În aceşti bani intră biletul de avion şi cazarea la un hotel de 3 stele. Iar dacă preferaţi autocarul ca mijloc de transport, atunci preţul este şi mai mic, începând cu 190 de euro”, spune Miruna Mihailovici, reporter Digi24.

Bugetul de vacanţă al majorităţii românilor este între 500 şi 1.000 euro, iar peste un sfert dintre respondenţi mărturisesc că nu şi-ar permite o cacanţă mai scumpă de 500 euro, adică puţin mai mult decât salariul minim pe economie. Jumătate din populaţie ar cheltui aceleaşi sume ca anul trecut, iar unul din trei şi-ar permite un buget puţin mai mare. Banii se duc mai ales pe vacanţe mai exotice, în special Spania, care este destinaţia vedetă a sezonului estival 2017, spun specialiştii.

Sunt de 3 ori mai multe curse charter în Spania decât anul trecut. Avem curse charter atât din Bucureşti, cât şi din cele mai mari oraşe din provincie pe destinaţii precum Mallorca, Tenerife, Grand Canaria sau pachete pe Costa del Sol. Un sejur în Tenerife sau Grand Canaria porneşte de la 599 de euro de persoană”, spune Ciprian Enea.

36% dintre români spun că merg de două ori pe an în concediu, iar 31% au declarat că merg doar o dată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri