Vacanța de Paște în România: 3.000 de lei pentru trei nopţi de cazare

Data actualizării: Data publicării:
vacanta paste mare munte concediu

De Paşte, hotelierii de la munte şi de la mare îşi freacă mâinile de bucurie. Gradul de ocupare din staţiuni este de 80 la sută. Pe litoral, trei nopţi de cazare costă între 1.500 şi trei mii de lei. Mai ieftin este la munte. Un sejur porneşte de la patru sute de lei.

„Avem un cozonac bosumflat, natural, fără diferite produse care ajută la creștere, cu nucă, cu cacao și cu rahat”, afirmă Liviu Onică, bucătar.

În restaurantele de pe litoral, bucătarii pregătesc numai mâncare tradiţională.

„Respectăm și noi trendul. Avem pastramă de oaie făcută în casă, avem o ruladă de berbecuț cu spanac și semințe de pin, apoi renumitul borș de miel”, adaugă Liviu Onică, bucătar.

Hotelurile de 4 şi 5 stele sunt ocupate în proporţie de 60% în acest weekend.

Turiștii care și-au rezervat o cameră din timp au norocul să își petreacă vacanța de Paște într-un apartament cu o superbă priveliște la mare.

„Trei nopți pentru o cameră dublă-standard cu balcon sunt în jur de 1500 lei, pentru două persoane. Tariful include cazare și mic dejun, iar în noaptea de Înviere îi întâmpinăm cu vin, ouă și cozonaci”, spune Raluca Dumitrescu, manager hotel 5*.

„Câți turiști așteptăm pe litoral de paște? Peste 2.000 spre 3.000 de turiști în acest weekend pascal. Se știe, noi, aici, la mare luăm lumină altfel”, afirmă Corina Martin, președintele Asociației Litoral-Delta Dunării.

Şi în Poiana Braşov au mai rămas puţine locuri libere, iar în Bran-Moieciu, 80% din locurile de cazare sunt ocupate. Pentru a-i impresiona pe turişti, în bucătării pregătirile au început din timp.

„În bucătărie, nimeni nu conteneşte o clipă. Dacă ouăle rosii, pasca si cozonacul sunt deja gata, acum bucătarii se preocupă de drob si de borşul de miel. Carnea de miel urmează să fie pusă la baiţ pt a se face friptura. Pentru cei care nu mananca miel, vor fi pregatite bucate din carne de porc, pui sau curcan”, spune Ruxandra Morar, reporter Digi24.

Dacă în zona Bran, un sejur porneşte de la 400 de lei şi ajunge la 1.200 de lei de persoană pentru trei nopţi, în Poiana Braşov pentru un sejur de trei zile, turiştii au plătit între 800 de lei şi 1.400 de lei de persoană.

„Aceste pachete includ serviciile de cazare, avem cină festivă și prânz pascal duminică, ouă roșii, pasca și preparate tradiţionale româneşti”, spune Gabriel Roşca, administrator hotel.

Şi Valea Prahovei este plină de turişti în aceste zile, iar hotelierii spun că puţine locuri de cazare au mai rămas libere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri