Sari la conținut

Vacanță la mare, răsplată pentru premianți

Alexandru este unul dintre cei 58 de premianţi din Târgu Frumos, care şi-au făcut deja bagajele pentru mare. A terminat clasa a 7-a cu 9,20. Cum părinţii nu muncesc, iar toată familia supravieţuieşte din alocaţia elevului, băiatul nu a visat vreodată că o să ajungă la mare.

Alexandru Brumă, elev: „Cum îţi imaginezi că e marea? Frumoasă. Este una din cele mai frumoase mări ale pământului. (rep) de unde ştii asta? Din cărţi.”

Cristina Brumă, mama elevului: „E nerăbdător şi curios, i-am mai spus când era la televizor, uite mamă, aşa e la mare, uite, le mai arăt imagini.”

Sejurul tuturor copiilor costă 35 de mii de lei, bani din bugetul local. Autorităţile locale speră că astfel îi vor încuraja pe toţi copiii să fie silitori la şcoală.

Vasile Sarafinceanu, viceprimarul orașului Târgu Frumos : „Noi credem că ei se vor apleca mai mult asupra actului de învățământ, vor fi mai interesați de a frecventa cursurile , de a lua note bune.”

Cei 58 de elevi s-au urcat în autocar cu destinaţia Eforie Nord.

Vasile Sarafinceanu, viceprimar oraș Târgu Frumos: „Să fiţi liniştiţi, ascultaţi de cadrele didactice şi vă doresc o vacanţă plăcută la mare! Mulțumim! ”

După un drum de şase ore, copiii au păşit pentru prima dată pe plajă şi s-au bucurat de fiecare clipă în apa mării.

Alexandru Brumă, elev: „Cum ţi se pare acum? Îi marea puţin agitată, dar merge.”

Alexandra Marcu, elevă: „E extraordinar, e multă energie, e multă distracţie. Te aşteptai să ai astfel de senzaţii? Nu, credeam că e ceva mai liniştit, dar e totul wow.”

Taberele oferite elevilor premianţi au devenit o tradiţie pentru Târgu Frumos.

Irina Belei, profesor coordonator: „E deja al cincilea an. Prin acest proiect trimit la mare copiii cu perfomanţe deosebite la învăţătură, care provin din familii modeste.”

În vacanţa de şase zile, copiii vor vizita mai multe obiective turistice de pe litoral.