Video Vacanță la rulotă. Cât costă pe zi închirierea unei variante de lux

Data publicării:
parcare cu rulote
Vacanța la rulotă este preferată din ce în ce mai mult de români, chiar și pentru concediile în străinătate Foto: Guliver/GettyImages

Vacanța cu rulota și-a găsit, în ultimii doi ani, mai mulți adepți ca urmare a pandemiei de coronavirus și a prețurilor mai mici față de sistemul clasic de cazare. Patronii firmelor care închiriază rulote spun că au avut cu 30% mai mulți clienți în ultimele două veri, iar afacerea e în creștere. Turiștii sunt încântați, au petrecut o vacanță mai sigură, în natură, și mult mai ieftină decât dacă ar fi stat la hotel. Patronii de campinguri nu au majorat prețurile, așa că așteapă mai mulți oaspeți în următoarea perioadă.

În plin sezon turistic, campingurile de la mare sunt pline de români care își petrec vacanța în rulotă. Sunt turiști care în tinerețe au fost pasionați de ieșirile în natură cu cortul, iar acum vor să împărtășească această experiență și cu copiii lor.

„Ne simțim că suntem acasă, oriunde am merge în teritoriu, în țară, sau chiar și afară, ne simțim ca acasă”, explică unul dintre turiști.

„Libertate, nu stai între betoane, n-ai grijă că vizavi doarme vecinul. Așa, aici e libertate. Copiii se pot juca”, arată un altul.

„Am avut niște experiențe neplăcute cu copilul, fiind în vacanțe, mâncând de la anumite terase, am făcut toxiinfecție alimentară. Și de atunci am evitat pe cât posibil să mâncăm mâncărurile gătite în comerț”, explică o turistă de ce preferă varianta vacanței la rulotă.

Pentru o vacanță în natură, prețurile sunt modice.

„Prețul de rulotă variază. Rulota este 25 de lei, 15 lei mașina și utilitățile de persoană - 20 de lei. Copiii până în 12 ani nu plătesc deloc”, spune Ionuț Nicoară, directorul unui camping.

Cum arată o rulotă de cinci stele

Printre noii amatori de rulote se află și o categorie de lux, care preferă auto-rulotele de cinci stele. Acestea se pot închiria cu prețuri cuprinse între 120 și 140 de euro pe zi și îți oferă tot confortul.

„Este o autorulotă cu alcov, avem două paturi separate, 90 de centimetri pe 2 metri și 10. În stânga avem toaleta cu o chiuvetă, în dreapta avem dușul. Aici avem minibucătăria, aragazul cu trei ochiuri, chiuvetă, veselă, tacâmuri, farfurii, în dreapta avem un frigider, masa unde se poate servi prânzul”, explică Claudiu Filipescu, patronul unei firme de autorulote.

Acest gen de rulote este închiriat de românii care vor să petreacă vacanțe de 2-3 săptămâni în Grecia sau Turcia. Afacerea a avut în ultimii doi ani cu 30% mai mulți clienți și continuă să crească.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri