Vacanța la schi în Poiana Brașov este la fel de scumpă ca în Austria. Unde găsiți prețuri mai mici

Data actualizării: Data publicării:
oameni la schi
Vacanța la schi în Poiana Brașov este la fel de scumpă ca una în Austria. Unde găsiți prețuri mai mici. Foto: Profimedia

Vacanța la schi în Poiana Brașov este la fel de scumpă ca una în Austria. Diferența sunt pârtiile mai mici din Poiană. Pentru cine vrea și pârtii mari, și prețuri mici, soluția pare să vină din Bulgaria.

Cele mai mici tarife pentru o vacanță la schi sunt în Bulgaria. În stațiunea Bansko, una dintre cele mai frecventate de români, prețurile pentru cazare pornesc de la echivalentul a 450 de lei la un hotel de 3 stele, pentru 4 nopți, cu mic dejun inclus.

Andi Chirilov - director agentie de turism: Rezervările au început foarte bine. Sunt foarte multe hoteluri deja care sunt ocupate, sunt rezervate. La 4 stele, în jur de 105 euro de persoană, cazare cu mic dejun, iar la 5 stele, 210-215 euro de persoană pe 4 nopți.

În Austria, o destinație extrem de căutată. costurile sunt evident mai ridicate. În stațiunea Zell am See-Kaprun, situată la 800 de kilometri distanță de vama Borș, sunt peste 400 de kilometri de pârtii. Trei nopți de cazare cu mic dejun, într-un hotel de trei stele, costă echivalentul a 985 de lei. La acești bani se adaugă skipass-ul, 975 de lei, dar și cheltuielile de drum și mesele.

Un turist român va cheltui aproximativ în 2500 de lei pentru trei zile de schi aici. În bani sunt incluse cazarea, drumul, skipass-ul și mesele principale.

Când vine vorba despre stațiunile montane de la noi, Poiana Brașov este în topul preferințelor pe tot sezonul rece. Fie pentru sporturile de iarnă, fie pentru aerul proaspăt de munte.

O cazare cu demipensiune și mic dejun inclus, la un hotel de 4 stele, pornește de la 120 de euro, iar pentru 4 nopți, tot cu aceleași beneficii, turiștii vor plăti 600 de euro. Acest pachet are inclus, de asemenea, și un skipass, iar la un alt hotel, tot de 4 stele, o cazare pentru o singură noapte, cu mic dejun inclus și camerp dublă, costă 198 de euro de persoană.

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă, administratorii pârtiilor au pregătit și cartele cu 40 de urcări. Tariful pentru o astfel de cartelă este de 720 de lei.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri