Vacanță ratată în Sri Lanka pentru un grup de turiști români. Unul dintre ei a fost depistat pozitiv, toți au fost băgați în carantină

Data publicării:
turisti care sosesc pe aeroportul din colombo sri lanka
Un întreg grup de turiști români a intrat în carantină în Sri Lanka, după ce unul dintre ei a fost depistat pozitiv. O nouă regulă prevede că inclusiv turiștii vaccinați trebuie să intre în carantină, dacă în grupul din care fac parte este depistată o persoană pozitivă la testul COVID Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Un grup de turiști români sunt blocați în Colombo, Sri Lanka, de câteva zile, după ce unul dintre ei a fost testat pozitiv. Românii spun că au plecat printr-o agenție de turism și susțin că s-au informat înainte să se urce în avion despre regulile din această țară. Cu toate acestea, s-au trezit că sunt băgați în carantină, după ce a apărut o măsură nouă. Agenția care s-a ocupat de grupul de turiști a transmis, pentru Digi24, că face eforturi pentru a-i ajuta să scape de măsura impusă de autoritățile din Sri Lanka.

„Asta vedem afară, este ușă cu lanț, și aici sosesc toate grupurile care vin în Sri Lanka din tot felul de colțuri ale lumii”. Sunt imagini trimise de o familie din România, care este blocată în hotelul din Colombo de trei zile. Turiștii spun că excursia lor a început bine până au coborât din avion.

„Un domn care a avut boala, care are test de anticorpi, care este vaccinat, aici a ieșit pozitiv. Și toți, celălalt grup, suntem practic blocați în hotel”, a declarat pentru Digi24 Mircea Ducu, unul dintre românii ajunși în Sri Lanka. „Condițiile sunt: o cameră normală de hotel. Mâncarea se servește la ușă, curățenia nu există, nu poți să ieși, nu poți să îți cumperi nimic”, a relatat românul.

Turiștii spun că s-au informat despre condițiile de intrare în Sri Lanka, dar au ratat-o pe cea care i-a adus în situația aceasta.

„Știam de faptul că trebuie să facem trei teste aici, dar singra chestie pe care n-o știam, care s-a modificat în ultima secundă și nu am fost anunțați era faptul că și cei dublu vaccinați, din data de 25 aprilie, se supun regulilor carantinei din Sri Lanka. Asta înseamnă că dacă într-un grup - pentru că turismul aici este considerat ca un bubble turism, împreună, ca o entitate pentru un grup - există un singur pozitiv, tot grupul rămâne împreună sechestrat”, a explicat Mircea Ducu.

Reguli noi de intrare în Sri Lanka

Autoritățile le recomandă turiștilor să fie foarte atenți la regulile impuse în pandemie de țările în care călătoresc, pentru că o vacanță de vis se poate tranforma în una ratată.

Potrivit ultimului regulament publicat de autoritățile din Sri Lanka în data de 26 aprilie, toți turiștii care vin în țară trebuie să aibă test negativ când ajung la aeroport.

Măsura se aplică tuturor turiștilor, inclusiv celor vaccinați.

După ce ajung în țara din Asia, turiștii sunt transportați la un hotel special amenajat pentru carantină unde sunt din nou testați.

Dacă unul singur iese pozitiv la testare, toți cei cu care a intrat în contact sunt carantinați până când nimeni nu mai iese pozitiv

„Trebuie să se informeze de pe site-urile MAE, pentru fiecare țară sunt reguli specifice. Totodată, și noi, ca agenție de turism, îi informăm cu regulile pe care le cunoaștem în momentul respectiv. Pe lângă relaxarea care este binevenită în concediu, le recomandăm să urmărească informațiile în mass-media, în alte locuri, să urmărească situația deplasărilor”, a declarat pentru Digi24 Florin Ene, agent de turism.

Din grupul de români blocați în Sri Lanka fac parte 17 persoane.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri