VIDEO. Destinații turistice spectaculoase mai puțin cunoscute din România: Grădina zmeilor, un loc de basm

Data publicării:
gradina zmeilor
Grădina Zmeilor Foto: Facebook

România are un potențial turistic mare. Iubitorii de călătorii care nu vor să meargă la munte sau la mare au și alternativa locurilor unice, mai puțin cunoscute din țara noastră. Lacurile desprinse parcă din tablouri, formele de relief unice în țara noastră sau chiar în Europa, toate reprezintă alternative pentru turiști.

Pandemia ne-a făcut să redescoperim peisajele unice din țara noastră. Unul dintre acestea se află la 70 de km de orașul Cluj-Napoca. Se numește Grădina zmeilor și stâncile înalte de zeci de metri te trimit cu gândul la lumea basmului. Legenda spune că într-o zi zmeii din această grădină au furat soarele de pe cer, iar un voinic i-a urmărit să-i înfrunte. După ce i-a învins, tânărul curajos a urcat soarele înapoi pe cer, iar strălucirea i-a orbit pe zmei. Un blestem a fost aruncat asupra zmeilor care s-au transformat în stane de piatră.

Lăsăm basmele în urmă și mergem la un peisaj parcă desprins de pe Marte. Râpa Roșie din județul Alba este o rezervație geologică ce se remarcă prin coloanele și piramidele de diferite culori. Locul se află la doar 6 km de Sebeș, fiind ușor de descoperit.

Coborâm spre Brașov unde găsim alte peisaje pline de culoare. După închiderea carierei s-a format un lac ce azi poartă denumirea de Lacul de Smarald datorită culorii verzui pe care o capătă sub strălucirea luminii. La 69 km distanță de Brașov, în Racoș descoperim Lacul de Smarald, care s-a format în fosta carieră Brazi.

Zona secuimii este o altă destinație parcă redescoperită de români în ultimii 2 ani. De exemplu, Harghita este unul dintre cele mai verzi județe ale româniei după cum vedeți și în imagini. Zona este recunoscută pentru activitățile pe care le poți face în natură precum trasee inedite, plimbările până la lacurile Roșu și Sfânta Ana.

Acestea sunt doar câteva din zonele mai puțin cunoscute din România, însă țara noastră oferă un spectacol natural pe care merită să îl descoperim cu fiecare ocazie.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri