VIDEO. Vacanță de coșmar: a zburat cu deltaplanul fără vreo măsură de siguranță. Bărbatul s-a ținut într-o mână

Data publicării:
zbor-planor-elvetia

O neatenție a unui ghid era să-l coste viața pe un bărbat din SUA, în timpul unui zbor cu deltaplanul în Elveția. Chris Gursky a zburat circa două minute la înălțimi mari fără ca centura de siguranță să fie atașată. Autoritatea de aviație civilă din Elveția a anunțat că a deschis o anchetă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bărbatul se afla la primul său zbor cu deltaplanul, unul pe care nu o să-l uite vreodată. În clipul publicat pe contul de YouTube, el arată la început că hamul ghidului său este legat, iar al lui nu. Însă nu avea de unde să știe acest lucru atunci. Cei doi și-au dat seama imediat și au încercat să ajungă la sol cât mai rapid.

Era chiar prima zi de vacanţă în Elveţia pentru fotograful american și soția lui, iar printre obiective era şi acest zbor cu deltaplanul.

Bărbatul se prinde cu disperare de instructor şi de bara aparatului de zbor în încercarea de a rămâne în viaţă. Efortul este unul supraomenesc şi, la un moment dat, pare că deltaplanistul este gata să îşi dea drumul în gol. Rezistă însă, în timp ce pilotul face eforturi să aterizeze. Nu reuşeste din prima încerare, iar zborul de coşmar continuă pentru mai bine de două minute.

Spre finalul călătoriei, Chris se agață pur şi simplu de piciorul pilotului, iar când vede că distanţa dintre el şi pământ este de doar câţiva metri se desprinde de acesta. În urma căzăturii, a ajuns la spital cu o ruptură de tendon şi o fractură la încheietura mâinii drepte.

Nefericita experienţă nu l-a descurajat însă şi nici nu îi poartă pică pilotului. Spune că deşi acesta a făcut o eroare care se putea dovedi fatală, mai apoi, instructorul a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-i salva viaţa şi îi este recunoscător pentru asta. Cât despre un nou zbor cu deltaplanul, spune că va mai face o încercare.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri