Virgil Popescu: Preţurile nu sunt o barieră pe litoral, atâta timp cât cererea e mai mare decât oferta

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, sustine o conferinta de presa la Guvern.
Ministrul energiei, Virgil Popescu. Foto: Guvernul României

Prețurile de pe litoral sunt mari, dar și cererea pentru vacanțe e mare, spune ministrul Economiei, Virgil Popescu. „Nu este cel mai ieftin litoral”, recunoaște ministrul, dar chiar și așa, turiștii vor veni la mare pentru că le e mai greu să-și facă vacanța în străinătate, spune el într-un interviu pentru Agerpres.

Întrebat ce părere are despre prețurile de pe litoral, Popescu a răspuns: „Aceeaşi părere ca şi anul trecut, aceeaşi părere ca şi acum doi ani: nu mi s-a părut nicio scădere, nicio creştere a preţurilor. Sunt aceleaşi preţuri, dar, eu fiind un liberal, cred în cerere şi ofertă. Atâta timp cât cererea e mai mare ca oferta, înseamnă că preţurile nu sunt o barieră pentru turişti. Cred că pe litoralul românesc sunt şi preţuri mari, dar cred că sunt şi preţuri accesibile, în funcţie de locaţiile pe care vrei să la accesezi acolo unde vrei să te duci. Nu este cel mai ieftin litoral, asta este evident, am ştiut-o toţi, dar atâta timp cât cerere există, oferta va avea nişte preţuri în aşa fel încât să fie acceptate”, a spus ministrul.

Aceasta, în condițiile în care turiștii s-au plâns de prețurile mari chiar de la începutul sezonului. O turistă povestea că a cheltuit 2.500 de euro într-o săptămână, la Mamaia.

Ministrul spune însă că turismul românesc va avea un avânt, pentru că nu mai este aşa de uşor să te duci în concediu într-o altă ţară.

Am văzut şi văd în continuare oportunitatea turismului autohton. Observ că după exuberanţa celorlalte ţări, care au deschis graniţele să vină turiştii - Grecia, Bulgaria, dintr-o dată au devenit mult mai precauţi vizavi de turiştii din alte ţări.

Nu mai este aşa uşor să te duci într-un concediu într-o ţară vecină. De aceea cred că în România turismul va avea un avânt în această perioadă estivală. Dar depinde de noi toţi, de turiştii care se duc acolo, să respecte regulile pe care autorităţile le impun, să nu avem creşteri de cazuri, pentru că nu vrem să ne trezim cu cazuri multe de COVID în hoteluri, să închidem acel hotel sau cu alte lucruri. Eu cred în turismul românesc, cred că în România se poate face turism sigur, cred că românii doresc să-şi petreacă cât mai mult vacanţele în România şi cred că şi turiştii străini pot veni în România dacă se vor simţi în siguranţă şi vor vedea că în România se respectă anumite reguli şi ei se vor simţi în siguranţă”, a spus el.

Popescu spune că familia lui va merge în vacanță pe litoralul românesc și că va petrece și el acolo câteva zile.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri