Sari la conținut
News Alert

Zona Bercy, locul  ideal de relaxare în aer liber, pe malul Senei  

Muzică ambientală, cocktail-uri, valuri și vapoare. E combinația perfectă pentru o după-amiază departe de asfaltul încins din Paris. Coborând pe cheiurile Senei, la Bercy, găsim zona perfectă pentru relaxare.

Odată cu venirea verii, parizienii pot reveni la unul dintre obiceiurile lor preferate, mersul la terasă. Fie că e vorba de o cafea, un desert sau chiar o masă în toată regula, ei au și un loc preferat. Terasele de la Paris-Bercy. Motivul e unul simplu. Au Sena chiar lângă, iar împreună cu muzica și ambianța de aici se pot considera cam ca la mare”, relatează Sebastian Perju, reporter Digi24.

Opțiunile sunt multe și variate. De-a lungul a câțiva kilometri, turiștii și localnicii deopotrivă se pot relaxa şi pot lua masa într-o atmosferă de litoral fie la una dintre terasele de pe malul Senei, fie chiar la restaurantele-baruri amenajate pe vapoarele ancorate de-a lungul cheiurilor.

Iată ce spun parizienii:

Sunt foarte agreabile terasele. Cu fotoliile lor colorate și tot... E foarte drăguț...Lipsește puțin soarele, dar e super oricum, o idee foarte bună.

Există multe cafenele cu ambianțe diferite, scaune diferite, sunt tabureți, tot felul de șezlonguri.

Dacă se plictisesc de terase sau vor cu adevărat să se simtă ca pe litoral, locuitorii din capitala Franței mai au o posibilitate. Ei pot face plajă sau chiar înota în timp ce admiră Sena în interiorul unui vaporaș aflat pe acest fluviu. Mai mult de-atât, seara pot încinge adevărate petreceri pe terasele altor vapoare aflate tot aici, la Bercy”, adaugă Sebastian Perju, reporter Digi24.

Managerii localurilor își freacă mâinile de nerăbdare. În așteptarea caniculei, care să le aducă valul de oameni, ei au aranjat deja mesele, scaunele și șezlongurile și au pus la gheață băuturile pentru clienții ce le vor călca pragul.

E cam ca la mare. O atmosferă lejeră, nu auzim circulația rutieră de aici, vedem Sena, vapoarele, turiști care se plimbă”, spune un responsabil terasă.

Timp de trei luni pe an, zona de la Bercy se transformă în refugiul perfect al celor care nu pot părăsi capitala pentru lungul drum ce trebuie parcurs până la plajele din sud. Dacă terasele ar avea raiul lor, cu siguranță cele de la Bercy s-ar înscrie fără probleme în cursa pentru edenul relaxării în aer liber.