Viral în pandemie: "Ce vezi de la fereastra ta?"

Data actualizării: Data publicării:
arik zara fb
FOTO: Facebook Arik Zara

Un grup de Facebook are peste 180.000 de membri din toată lumea. Pagina se numeşte "Ce vezi de la fereastra ta?" şi îi provoacă pe utilizatorii să posteze fotografii cu priveliştea pe care o văd zi de zi. Grupul a fost creat pe 21 martie şi a avut un succes fulminant. 

Reporter: Cu ce vă ocupaţi?

Arik Zara, inițiatorul grupului: Sunt israelian, locuiesc în Lisabona şi combin două profesii: sunt ghid turistic în Lisabona şi sunt comerciant online. La noi, noul tip de virus a ajuns în Portugalia în martie. Pe 16 martie, şcolile s-au închis, eu am o fetiţă de 5 ani.

Şi zborurile au fost întrerupte, la fel şi turismul şi m-am trezit că stau acasă, pe canapea, în faţa ferestrei. Se împlinea deja o lună de când stăteam acasă când am înţeles că asta voi vedea timp de multe luni de acum înainte. Apoi, m-am gândit că îmi place să călătoresc şi cum toată lumea e acasă, am vrut să conectez priveliştile tuturor şi să le arătăm.

Când am înţeles că pandemia ne afectează pe toţi, m-am gândit că ar fi bine să ne relaxăm, să putem măcar online să călătorim. Participarea oamenilor e uimitoare! Atmosfera de pe grup e pozitivă, oamenii se întâlnesc din toate colţurile lumii.

Pe grup sunt şi mulţi români, şi de la oraşe, şi de la sate şi pot să spun că fac un adevărat serviciu României. Membrii din România sunt foarte amabili, ne arată diferite perspective ale ţării voastre.

Mie oricum îmi plăcea să călătoresc, dar acum că văd toate pozele pe care ceilalţi le postează, sunt curios să descopăr România!

Reporter: Deci prima dată, după ce va trece criza, veţi ajunge în România, bănuiesc.

Arik Zara: Da, Bucureştiul e pe lista mea de destinaţii! Lumea ar putea să descopere atât de multă frumuseţe în arhitectură, în istorie.

Oamenii se sprijină reciproc, îşi împrumută energiile, aşa că se leagă conexiuni frumoase prin intermediul acestui grup!

Reporter: Vă rog să ne arătaţi ce vedeţi dumnevoastră de la fereastră!

Arik Zara: Acum se lucrează, aşa că e puţin cam complicat să vedeţi ceva. Plouă în Lisabona. Cerul e gri azi, puteţi vedea acoperişurile roşii, specifice Lisabonei, culorile caselor, sper că le puteţi vedea.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri