1 martie, singura zi cu soare din săptămână. De mâine, revin ninsorile

Data actualizării: Data publicării:
iarna zapada 180227_VISCOL_BUCURESTI_08_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Soare generos, promit astăzi meteorologii, însă, nu vă lăsaţi păcăliţi! Va fi foarte frig pentru o zi de 1 Martie. Meteorologii anunţă din nou ninsori din această noapte, ceea este o veste bună pentru cei ce vor merge la munte în primul weekend al primăverii.

iarna zapada 180227_VISCOL_BUCURESTI_08_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Astăzi va fi singura zi frumoasă din această săptămână. Cu toate acestea, temperaturile vor fi foarte scăzute şi vor reuşi să ajungă la minus 2 grade doar prin sud-vest. Tot acolo, norii se vor aduna din orele serii şi vor aduce ninsori slabe care se vor extinde în tot sudul ţării.

În Capitală soarele va reuşi să urce mercurul în termometre numai până la minus 6 grade Celsius. Apoi, în cursul nopţii, va fi din nou extrem de frig şi va începe să ningă slab.

Codurile portocaliu şi galben vor fi în vigoare până mâine seara la ora 20. Astfel, maximele de astăzi vor porni de la minus 12 grade în estul Transilvaniei şi vor ajunge la cel mult minus 3 grade Celsius în sud-vest, dar la noapte, minimele vor coborî sub minus 25 de grade Celsius.

Chiar şi după ieşirea din vigoare a avertizărilor de ger, temperaturile vor continua să fie mult mai mici faţă de cele potrivite la începutul primăverii. Mâine şi sâmbătă noaptea, vor fi minime de până la minus 20 de grade Celsius în nord-estul ţării. În schimb, în nord-vest, ziua se vor atinge 5..6 grade cu plus în acest weekend. Înnorările vor deveni persistente şi vor cădea ploi, lapoviţă şi ninsori în majoritatea zonelor, slabe cantitativ şi care vor favoriza apariţia poleiului.

La munte, este o zi fără ninsori, dar după lăsarea nopţii, acestea vor apărea din nou în masivele din sud-vest şi din sud. Apoi, în weekend precipitaţiile, ce pot fi şi sub formă de lapoviţă, vor mai apărea local, dar temperaturile foarte scăzute vor conserva stratul gros de zăpadă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri