METEO. A doua zi de Paşte aduce temperaturi de vară

Data actualizării: Data publicării:
Summer Weather Finally Takes Hold In Germany
FOTO; Gulliver/ Getty Images

Luni se anunţă chiar şi 26 - 27 grade Celsius în regiunile vestice şi centrale.

Summer Weather Finally Takes Hold In Germany
FOTO: Getty Images

Peste noapte, cerul va fi senin în aproape toată ţara, dar în est şi în depresiunile Carpaţilor Orientali vor creşte izolat condiţiile de formare a ceţii. Răbufniri ale vântului se vor semnala în sudul Banatului, precum şi în zona montană învecinată. Mercurul din termometre va coborî până la minus 1 grad Celsius în estul Transilvaniei, în timp ce în Dealurile de Vest se vor înregistra 13 grade.

Temperaturile vor continua să crească în cea mai mare parte a ţării, astfel că la orele după-amiezii vor fi valori cuprinse între 11 grade Celsius la malul mării şi chiar 27 de grade Celsius în interiorul arcului carpatic. Câţiva nori vor apărea doar după apus în zonele vestice, iar vântul va fi alert în sudul Banatului, nordul Moldovei şi pe litoral.

Până în prag de weekend, vremea nu se va schimba semnificativ.

Câteva averse, însoţite şi de fenomene electrice, vor veni marţi în vestul şi nord-vestul teritoriului, apoi doar în zona montană.

Valorile termice vor mai pierde un grad, două pe parcursul zilei de miercuri, dar la mijlocul săptămânii vor ajunge din nou la 27 de grade Celsius în vest şi centru.

Joi, intensificări ale vântului se vor semnala în Banat, Crişana şi parţial în Transilvania şi în Maramureş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri