Cod portocaliu de vreme rea în 19 judeţe, vântul va sufla cu 140 de kilometri la oră şi va ninge viscolit

Data actualizării: Data publicării:
ninsoare puternica getty
FOTO: Gulliver/ Getty Images

ANM a emis atenționare de cod galben de precipitații și intensificări ale vântului, în intervalul 17 ianuarie, ora 14 – 18 ianuarie, ora 22, în nordul Moldovei, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei. Meteorologii au emis, de asemenea, atenționare de cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite, în intervalul 18 ianuarie, ora 01 - 18 ianuarie, ora 17, în județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și zona joasă a județelor Neamț și Bacău.


COD GALBEN - 
Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 14 – 18 ianuarie, ora 22

Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, predominant ninsori; intensificări ale vântuluiÎn intervalul menționat în zona de munte va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) și în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile.

Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, centru, est și la munte, unde vor fi rafale de 50...70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea și pe crestele montane înalte, 70...80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

COD PORTOCALIU - Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 18 - 18 ianuarie, ora 20

Fenomene și regiuni vizate: vânt puternic, viscol, zăpadă troienită în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură;

În Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, viteza vântului la rafală va depăși 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

COD PORTOCALIU - Interval de valabilitate: 18 ianuarie, ora 01 - 18 ianuarie, ora 17

Fenomene și regiuni vizate: vânt tare, ninsori viscolite în județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și zona joasă a județelor Neamț și Bacău;

În județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și în zona joasă a județelor Neamț și Bacău, vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75...85 km/h și temporar va ninge viscolit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri