ANM a emis o avertizare Cod Galben de ploi puternice. Ce zone sunt vizate

Data actualizării: Data publicării:
Waiting for the tram in the rain
Foto: Guliver/Getty Images

Meteorologii au emis un cod galben de ploi puternice. Iată ce zone sunt vizate și cum va evolua vremea și în restul țării.

De joi de la ora 15.00, până vineri de dimineață la ora 6.00, vor fi sub cod galben de ploi torențiale în judeţele Tulcea, Constanţa, Braila şi Galaţi. În aceste zone se vor strânge cantitaţi mari de apă, ce vor depăşi izolat 40...50 l/mp.

Vor fi descărcări electrice, posibil grindină şi intensificări temporare ale vântului. Averse vor apărea și în restul țării pe parcursul zilei și la noapte, iar cantități mai mari de apă se vor înregistra și în jumătatea de est a teritoriului. Maximele vor porni de la 15 grade Celsius în Transilvania și vor ajunge la 25 de grade în sudul extrem.

Vremea în București

Și în București, joi vor fi averse, posibil însoțite de tunete și de fulgere. Temperaturile vor urca până la cel mult 23 de grade Celsius. De vineri, valorile termice vor crește în Capitală, iar în weekend vor depăși pragul unei zile de vară, adică 25 de grade Celsius. Treptat, condițiile de ploaie se vor reduce și soarele va deveni generos.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri