Avertizare meteo. Averse si vijelii în aproape toată țara

Data actualizării: Data publicării:
170917_TIMISOARA_FURTUNA_903_INQUAM_Photos_Cornel_Putan_Alin
Mai multi copaci au fost doborati de rafale de vant in Timisoara, Timis, Duminica 17 Septembrie 2017, Cornel Putan

Meteorologii au emis o alertă de averse cu tunete, fulgere şi vânt intens pentru cea mai mare parte a ţării. Se vor aduna cantitiăţi mari de apă şi va apărea grindina. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi 50km/h, iar pe creste, 70km/h.

170917_TIMISOARA_FURTUNA_914_INQUAM_Photos_Cornel_Putan_Alin
Foto: Inquam Photos/Cornel Putan Alin

Informarea meteo este valabilă de astăzi, de la ora 17.00, și până joi noaptea, la ora 23.00.

Potrivit meteorologilor, la munte, în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei, local în Oltenia, Muntenia și Banat în seara zilei de marți (19 septembrie) și în noaptea de marți spre miercuri (19/20 septembrie) vor fi perioade în care vremea va fi instabilă. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină.

Începând de miercuri după-amiază (20 septembrie), fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a țării, potrivit ANM.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

În majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăși 50...60 km/h.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri