Sari la conținut

Avertizare meteo: Cod galben de frig, ploi, ninsori şi vânt

Informaţie de ultim moment de la meteorologi. Două atenţionări cod galben au fost emise pentru toată ţara. Ploile se vor înmulţi la început de weekend, apoi, pe măsură ce vremea se va răci rapid, acestea se vor transforma în ninsoare, iar vântul va deveni tot mai puternic.

171024_METEO_VREME_ploaie bucuresti_08_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Foto: Inquam/Octav Ganea

Prima atenţionare va fi în vigoare de mâine, ora 14:00, până duminică dimineaţă. În acest interval, precipitaţiile se vor intensifica la început în vestul şi nord-vestul ţării unde vor fi predominant ploi, apoi şi în centrul şi nord-est.

Va ninge în special în nordul Moldovei şi în Carpaţii Orientali, va fi risc de polei, apoi acolo se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă acumulate vor depăşi 25 l/mp şi, izolat 40..50 l/mp.

Vântul va sufla cu mai mult de 55 km/h în cursul zilei în vest, iar noaptea, în sud-est. Pe creste va fi viscol.

Pe parcursul zilei de duminică va fi în vigoare o a doua atenţionare cod galben care vizează sudul, centrul şi estul ţării. Va ninge la început în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali, apoi ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare şi în Muntenia şi în cea mai mare parte a Transilvaniei.

În schimb, în Oltenia şi Dobrogea vor predomina ploile. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi, izolat 40 l/mp. Temperaturile vor scădea rapid, iar cel mai frig va fi în jumătatea nordică a Moldovei unde maximele nu vor trece de Minus 4 grade Celsius.

În plus, vântul va avea viteze de 55..65 km/h, iar la munte, rafalele de peste 70 km/h vor viscoli ninsoarea.