Cea mai caldă zi de noiembrie din istorie în Târgu Mureș. Ultimul record a fost înregistrat acum 92 de ani

Data publicării:
toamna parc soare frunze copaci
Stațiile meteorologice au înregistrata duminică, 4 noiembrie, cea mai călduroasă zi din istorie. FOTO: Shutterstock

Ziua de duminică, 4 noiembrie, va rămâne în istorie ca fiind cea mai caldă zi în Târgu Mureș și în mare parte din stațiile meteorologice din Ardeal.

toamna parc soare frunze copaci
Stațiile meteorologice au înregistrata duminică, 4 noiembrie, cea mai călduroasă zi din istorie. FOTO: Shutterstock

Începând de azi, noul record de maximă al lunii noiembrie este de 26.6 grade, peste 26.5 grade, din 1 noiembrie 1926. Era cel mai vechi record de maximă, înregistrat la o stație meteorologică din Târgul Mureș, care mai era în picioare și care părea intangibil, în condițiile în care până atunci și de atunci la Târgu Mureș nici măcar pragul unei zile de vara nu mai era atins în noiembrie.

Asta până duminică, 4 noiembrie, când am avut a doua zi de vara în istoria stației din noiembrie cu 25.1 grade și care avea să anunțe fabulosul record de duminică.

Zilele viitoare vor aduce o scădere treptată a temperaturilor în toată ţara. Astfel, la mijlocul săptămânii, valorile termice nu vor mai trece nicăieri de 18...19 grade Celsius. Momentele însorite vor predomina în centru, vest şi nord-vest, iar atmosfera mohorâtă va pune stăpânire pe sudul şi estul teritoriului, unde trecător va fi burniţă.

Norii aducători de precipitaţii vor ocoli zona de munte, dar temperaturile vor mai pierde puţin teren spre mijlocul săptămânii. Condiţiile de ceaţă se vor menţine doar pe văi şi în depresiuni, în timp ce vântul va unele intensificări la altitudini foarte mari, cu precădere în Munţii Banatului, transmite ANM.

În primele 4 zile de noiembrie, aproape 50 de stații meteorologice au înregistrat noi recorduri de temperaturi maxime pentru luna noiembrie. Este fără precedent ce se întâmplă și e cel mai de amploare eveniment care fărămițează zeci de recorduri lunare după august 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri