Sari la conținut

Cod galben de furtună în Oltenia, Muntenia, Transilvania și Maramureș

La această oră se află sub atenţionare cod galben de furtună mai multe judeţe din nordul Olteniei şi Munteniei, precum şi din Transilvania şi Maramureş. Plouă torenţial şi în mare parte a zonei montane şi există condiţii de apariţie a grindinei. În schimb, temperaturile sunt plăcute iar în Banat sunt 25 de grade Celsius.

Flash Flooding Hits Hebden Bridge

FOTO: Gulliver/Getty Images

În orele nopţii, ploile cu tunete, fulgere şi vânt vor fi prezente în cea mai mare parte a Olteniei, local în Muntenia, precum în zonele deluroase şi montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade.

Mâine vor apărea averse, descarcari electrice şi vânt tot la deal, la munte şi în regiunile sudice. Izolat, cantitaţile de apa vor depaşi 10...15 l/mp şi vor fi condiţii de grindina. Maximele vor fi potrivite pentru această perioadă şi se vor încadra între 17 şi 25 de grade.

Până la început de weekend, vremea va fi mai capricioasă în zonele înalte.

În rest, ploile vor fi rare şi vor apărea după prânz. Vor fi averse de vară cu fenomene electrice şi intensificări de vânt. Izolat vor apărea şi condiţii de grindină. Temperaturile nu vor varia foarte mult de la o zi la alta, astfel că maximele vor avea valori cuprinse între 16 şi 26 de grade, mai ridicate sâmbătă, până la 28 de grade.

În Capitală, norii vor apărea în fiecare zi până la sfârşitul săptămânii. Mâine va ploua din când în când şi vor fi tunete şi fulgere, apoi şansele de averse vor fi mici. Temperaturile vor creşte uşor cu cât ne apropiem de weekend şi vor ajunge la 25 de grade Celsius vineri şi sâmbătă.

Furtunile vor fi tot mai frecvente în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Meridionali. Izolat, cantitaţile de apa vor depaşi 10...15 l/mp şi vor fi condiţii de grindina, iar vântul va avea intensificari, mai ales în timpul ploilor.

Pe litoral, averse slabe, posibil însoţite de descarcari electrice vor apărea în special după-amiază. În plus, vântul va depaşi la rafala 40 -50 km/h şi va răcori şi mai mult atmosfera, în condiţiile în care temperaturile nu vor mai trece de 19 grade Celsius.