Cod galben de furtuni în 17 judeţe, până marți seara. HARTA zonelor afectate

Data publicării:
Wild Weather Hits Melbourne
Foto: Guliver/Getty Images

Meteorologii anunţă cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru 17 județe, valabil marți între orele 13.00 - 22.00.

Județele vizate de codul galben sunt Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Gorj.

Potrivit meteorologilor, marți de la ora 13 până la ora 22.00 în zonele montane, în Maramureș și local în Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Pe arii restrânse, manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala temporar și în restul teritoriului.

Informare meteo pentru zilele de marți, miercuri și joi

Este în vigoare și o informare meteo pentru zilele de marți, miercuri și joi, când, potrivit meteorologilor, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade în toate zonele de câmpie și podiș, iar îndeosebi în Oltenia și Muntenia se vor atinge valori de 35...37 de grade.

În cursul zilelor de miercuri (28 august) și joi (29 august), manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse, cu precădere la deal și la munte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri