Sari la conținut

Cod galben de inundații în patru județe

Hidrologii au emis noi atenționări cod galben de inundații pentru râurile mici din patru județe din nordul și centrul țării.

Este vorba desore bazinele hidrografice Iza și Lăpuș, din județul Maramureș și din bazinul hidrografic Scroafa (afluent al râului Târnava Mare), din județele Harghita, Brașov și Mureș. Atenționările sunt valabile până la ora 24:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice Iza și Lăpuș, județul Maramureș.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Rona (bazin inferior) și Mara.

De asemenea, tot până la ora 24:00, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție în bazinul hidrografic Scroafa (afluent al râului Târnava Mare), județele Harghita, Brașov și Mureș.