Cod galben de ploi torențiale și vijelii în aproape toată țara. În patru județe va fi cod portocaliu, iar vântul va sufla cu 80 km/oră

Data actualizării: Data publicării:
femeie cu masca merge pe strada cu umbrela deschisa in timp ce ploua puternic
Avertizare meteo de ploi torențiale și vijelii. Foto: Guliver/GettyImages

Ploile vor cuprinde aproape întreaga țară, anunță meteorologii care au emis, marți, avertizări Cod galben și Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, averse torențiale, vijelii și grindină.

De marți, ora 12.00 până miercuri la ora 10.00, va fi cod galben în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Banat, Maramureș și la munte. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25...40 l/mp.

harta anm-ploi
Avertizare meteo de ploi si vijelii

Marți, de la ora 14.00 până la ora 22.00, în jumătatea de nord a Moldovei va fi în vigoare un cod portocaliu de vijelii puternice, cu rafale de peste 60...80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și izolat 50...60 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, dar pe arii restrânse, spun meteorologii.

Un al doilea mesaj transmis de meteorologi se referă la un cod galben care va fi în vigoare de miercuri, ora 10.00 până joi ora 10.00. În acest interval, în Transilvania, Moldova și local în Banat, Oltenia, Muntenia și la munte, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25...40 l/mp.

harta anm-ploi.jpg1
Avertizare meteo de ploi si vijelii

Vin ploile și în București

În București, până miercuri la ora 10.00, vremea se va menține în general frumoasă și va fi călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă va fi de 32...33 de grade, iar cele minime vor fi de 16...18 grade.

De miercuri dimineață până joi ora.10.00, vremea va deveni instabilă. Înnorările se vor accentua treptat și mai ales spre seară și noaptea vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 17...18 grade.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri