Vreme severă în România. Traficul pe toate căile a fost afectat. A2, redeschisă duminică seară

Data actualizării: Data publicării:
trafic a2 iarna martie 2018_digivox

Capitala şi mai multe judeţe s-au aflat duminică după amiază sub avertizare cod portocaliu de polei. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a închis circulaţia pe Autostrada Soarelui între Bucureşti şi Feteşti, pe ambele sensuri de mers, şi pe unele tronsoane de pe patru drumuri naţionale din cauza fenomenului de ploaie îngheţată. În ultimele ore, s-au produs mai multe accidente rutiere. De asemenea, cel puţin 12 curse aeriane au fost anulate sau amânate pe Aeroportul Henri Coandă, în timp ce mai multe trenuri au acumulat întârzieri de până la 400 de minute, în Gara de Nord. În nordul țării, încă de aseară a începu să ningă abundent

polei iarna ger friga gheata vremea meteo_shutterstock_525111721
Foto: Shutterstock

Actualizare 23:00. Autostrada A2 a fost redeschisă pentru toate categoriile de autovehicule pe pe A2 între București și Fetești. Circulația se va desfășura controlat sub supravegherea Poliției Rutiere și a reprezentanților CNAIR.

„Măsura închiderii acestui sector a fost luată din cauza fenomenului meteo de ploaie înghețată care generează apariția spontană a poleiului pe următoarele sectoare de drumuri naționale: Fenomenul meteo de ploaie înghețată este foarte periculos, instalându-se și afectând puternic siguranța circulației rutiere.

Precizăm că reprezentanții CNAIR S.A. acționează în permanență în toate zonele afectate, pentru a asigura desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță.

Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Șituația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR”, arată CNAIR într-un comunicat de presă.


Actualizare 19:25. Avioanele au reînceput să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă în jurul orei 14.50, după ce mai multe curse aeriene au fost amânate din cauza fenomenului meteorologic de ploaie îngheţată, au transmis reprezentanţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB). „Decolările au fost reluate începând cu ora 14.50. Avioanele care aterizează în prezent nu vor mai decola cu întârziere”, au explicat  reprezentanţi ai CNAB.


Actualizare 18:30. Două judeţe, Ialomiţa şi Călăraşi, rămân sub cod portocaliu de polei până la ora 19.00, în timp ce judeţele Constanţa şi Tulcea se află sub avertizare cod portocaliu până la ora 20.30. Şi judeţul Sălaj se află sub avertizare cod galben până la ora 19.00, în timp ce avertizarea pentru Capitală şi pentru opt judeţe a fost ridicată.


Meteorologii anunță că vor avea loc depuneri semnificative de polei mai ales pe conductori, arbori si obiecte din apropierea solului. Județele afectate sunt Ialomița, Constanța, Tulcea, Prahova, Argeș, Giurgiu, Brăila, Dâmbovița, Teleorman, Buzău, Ilfov, Călărași și Ilfov.


Actualizare 17:40. Situaţia este ok la Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, după ce timp de aproape trei ore ploaia îngheţată a împiedicat decolarea avioanelor, fiind afectaţi aproximativ 2.000 de pasageri, a declarat duminică directorul de comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache.

Potrivit acestuia, au fost anulate doar patru zboruri ale unei companii low-cost, restul urmând să fie operate cu întârzieri. În intervalul 12:00-14:45, nu au putut decola 20 de aeronave pentru că s-a format o glazură de gheaţă pe avioane, iar lichidul degivrant nu face faţă acestor fenomene, a explicat Valentin Iordache. Acesta a apreciat că în total sunt din cauza întârzierilor aproximativ 2.000 de pasageri.


Zboruri cu întârzieri pe Aeroportul Otopeni - 2000 de pasageri afectați

Fenomenul meteorologic de ploaie îngheţată împiedică în prezent decolarea avioanelor de pe Aeroportul Henri Coandă şi nu se ştie cât va dura această situaţie, au declarat reprezentanţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„În prezent, nu se decolează. S-a dat cu material degivrant, suprafaţa de mişcare a aeroportului şi căile de acces sunt funcţionale. Nu se ştie cât va dura această situaţie”, au explicat reprezentanţii CNAB.

Deciziile referitoare la decolare aparţin piloţilor, potrivit CNAB.

Astfel, au fost anulate două curse Wizz Air care trebuia să decoleze spre Londra (la ora 11.30) şi Bari (la ora 12.20).

Au fost amânate o cursă Tarom care trebuia să decoleze spre Iaşi la ora 10.20, o cursă Aeroflot, care trebuia să decoleze spre Moscova la ora 12.30, o cursă Ryanair care ar fi trebuit să decoleze spre Timişoara la ora 12.30 şi o cursă Blue Air care ar fi trebuit să decoleze spre Oradea la 12.30. Totodată, au mai fost amânate şi o cursă Lufthansa, care ar fi trebuit să decoleze spre Munchen la 13.00, o cursă KLM care ar fi trebuit să plece spre Amsterdam la ora 13.50, o cursă Air France, care trebuia să decoleze spre Paris la ora 14.50, o cursă LOT, care trebuia să plece spre Varşovia la ora 14.55.


CNAIR a închis circulaţia pe Autostrada Soarelui, între Bucureşti şi Feteşti, şi pe patru drumuri naţionale

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că începând cu ora 16.00 a închis circulaţia pe Autostrada Soarelui între Bucureşti şi Feteşti, pe ambele sensuri de mers, din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată care generează apariţia spontană a poleiului.

Totodată, începând cu ora 15.00, circulaţia a fost închisă pe Drumul Naţional 21 (DN 21) Brăila – Drajna (km 1 – km 105), pe DN 21 A Bărăganu (judeţul Constanţa) – Ţăndărei (judeţul Ialomiţa) (km 0 – km 23), DN 22B Brăila – Galaţi (km 2 – km 11) şi pe DN 2B Vizireni (judeţul Buzău) – Şendreni (judeţul Galaţi) (km 30 – km 125).

”Fenomenul meteo de ploaie îngheţată este foarte periculos, instalându-se şi afectând puternic siguranţa circulaţiei rutiere. Astfel, în funcţie de severitatea fenomenelor meteorologice, există posibilitatea închiderii unor sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi în zonele afectate”, menţionează CNAIR


Citiți și

Blocaj pe linia tramvaiului 41. Zeci de tramvaie au fost oprite

Fenomenul meteo periculos apărut duminică în Capitală. Ce este „freezing rain”

FOTO. Tren de marfă deraiat la Constanţa

35 de turiști blocați în Munții Gurghiului au fost salvați de salvamontiști


Traficul feroviar, afectat

Mai multe trenuri înregistrează duminică după-amiază întârzieri în Gara de Nord din Capitală, unele şi de câteva ore, potrivit informaţiilor afişate pe site-ul companiei de stat CFR Călători.

Astfel, trenul InterRegio (IR) 347, care vine de la Viena, înregistra o întârziere de 400 de minute la ora 15.25. Totodată, trenul IR 473, care soseşte din Budapesta, înregistra o întârziere de 325 de minute la ora 15.25. Alte trenuri IR aveau întârzieri cuprinse între 10 şi 50 minute.

Cât mai durează vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de precipitaţii, diferită de codul portocaliu de polei, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, polei, vreme deosebit de rece, valabilă în intervalul 19 martie, ora 06:00 - 20 martie, ora 21:00, la nivelul întregii ţări.

Potrivit meteorologilor, temporar vor fi precipitaţii, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în extindere treptată dinspre sud-vest. În jumătatea de sud a ţării şi la munte acestea vor fi în general moderate cantitativ. Se va semnala polei sau gheţuş, în special în sudul teritoriului, iar vântul va avea unele intensificări. Vremea se va menţine deosebit de rece, mai ales în regiunile extracarpatice.

Sursa: Digi24, News.ro, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...