Cod roșu de vânt pentru zona de munte, unde rafalele vor atinge 180 de km/h. Jumătate de țară, sub cod portocaliu

Data actualizării: Data publicării:
vant puternic munte zapada
Foto: Erin Paul Donovan / Alamy / Profimedia

Meteorologii au emis duminică o atenționare cod roșu de vânt extrem de puternic, care intră în vigoare în noaptea de duminică spre luni, de la ora 2:00, și e valabilă până luni, 24 februarie, la ora 18:00.

Vântul va fi deosebit de puternic, cu rafale de peste 140 de km la oră și pot atinge chiar 180 de km/h/, ce vor spulbera puternic zăpada și vor determina scăderea vizibilității spre zero.

De altfel, întreaga țară este vizată începând de duminică după-amiază, de la ora 18:00, de o avertizare meteo cod portocaliu și galben pentru vânt. 

Codul portocaliu intră în vigoare de dumnică, de la ora 18:00 până luni la ora 18:00 și vizează tot zona montană, unde vântul va avea intensificări susținute,
cu rafale de peste 110...130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m. 

Un alt cod portocaliu intră în vigoare de duminică de la ora 22:00 până luni la ora 18:00. Zonele vizate sunt Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei și al Dobrogei. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări susținute, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) și în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crișanei, Transilvania și Maramureș, cu viteze de 80...95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova și în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90...100 km/h.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri