Vreme extremă. Cod ROȘU de vijelii, ploi torențiale și grindină în Vrancea și Buzău

Data actualizării: Data publicării:
Severe Storm hits Sydney
Foto: Guliver/GettyImages

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare cod roșu de vânt puternic, grindină de medii dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice pentru zone din mai multe județe.

ACTUALIZARE.  O avertizare cod roșu a intrat în vigoare la ora 18:10 și este valabilă până la ora 18:40 pentru:

Județul Vrancea: Tătăranu, Ciorăști, Bălești;
Județul Buzău:
Puiești, Vâlcelele;

Fenomene: INTENSIFICĂRI PUTERNICE ALE VÂNTULUI, GRINDINĂ de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale ce vor cumula 25...35 l/mp, frecvente descărcări electrice.


Avertizare cod roșu pentru Hunedoara:

Meteorologii avertizează că în zonele Băița, Certeju de Sus, Șoimuș, Luncoiu de Jos și Vălișoara, din județul Hunedoara, se vor înregistra intensificări puternice ale vântului, grindină de medii dimensiuni, averse torențiale ce vor cumula 30-35 l/mp, precum și frecvente descărcări electrice, potrivit Mediafax.

Avertizarea expiră la ora 15.40.

Meteorologii ANM au emis avertizări nowcasting de cod portocaliu de furtuni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, mai multe avertizări nowcasting cod portocaliu de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină pentru județele Mureș, Harghita, Hunedoara, Prahova, Dâmbovița și Alba.

Avertizările expiră la ora 16:00.

Meteorologii avertizează că în aceste zone se vor înregistra averse torențiale ce vor cumula peste 35-40 l/mp, vijelie, descărcări electrice, dar și grindină de mici dimensiuni.

Pentru o situație actualizată a avertizărilor nowcasting consultați site-ul ANM: http://www.meteoromania.ro/avertizari-nowcasting/

Meteorologii ANM anunță cod galben de ploi torențiale

În paralel, este în vigoare și o atenționare cod galben de ploi torențiale și vijelii. Potrivit ANM, în cea mai mare parte a zonei de munte, precum și în Transilvania, în nordul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și vestul Dobrogei, apoi și în Crișana, Banat și Maramureș, vor fi intervale în care instabilitate atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Avertizarea cod galben este valabilă până la ora 22.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri