UPDATE. Cod roșu de vreme rea în Teleorman, inclusiv la Alexandria

Data actualizării: Data publicării:
copac care se indoaie sub vantul puternic
Meteorologii au emis atenționări cod galben și, respectiv, portocaliu, de vijelii și vânt puternic până marți seară pentru întreaga țară. Foto: Guliver/GettyImages

Meteorologii au emis duminică o a doua avertizare cod roșu de tip fenomene severe imediate (nowcasting) care vizează mai multe localități din județul Teleorman, după ce anterior o asemenea avertizare fusese transmisă pentru zone din județul Dolj.

ACTUALIZARE 22:45 ANM a extins codul roșu pentru noi localități din județul Teleorman: Bragadiru, Conțești, Cervenia, Suhaia, Izvoarele, Seaca, Brânceni, Lisa, Frumoasa, Smârdioasa, Viișoara, Fântânele.

Aici, fenomenele severe se vor manifesta între orele 22.45 și 23.15.

O avertizare nowcasting cod roșu, valabilă între 22.40 și 23.20, vizează Botoroaga, Drăgănești-Vlașca, Ciolănești, Vârtoape, Trivalea-Moșteni, Gălăteni, Băbăița, Olteni, Vitănești, Frăsinet, Talpa, Săceni, Moșteni, Necșești;


ANM avertizează că vântul va fi extrem de puternic, cu rafale de peste 90-100 km/h, vor fi frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale care vor acumula peste 25 l/mp.

Codul este valabil de la ora 22.00 până la ora 22:30.

Localitățile vizate din județul Teleorman sunt: Peretu, Plosca, Buzescu, Piatra, Furculești, Troianul, Salcia, Crângeni, Bogdana, Putineiu, Călmățuiu, Seaca, Lisa, Nenciulești, Traian, Dracea, Crângu.

De la ora 22:10 până la ora 22:40 codul roșu vizează localitățile: Alexandria, Roșiorii de Vede, Orbeasca, Poroschia, Călinești, Vârtoape, Băbăița, Olteni, Nanov, Vedea, Vitănești, Măgura, Rădoiești, Mavrodin, Drăgănești de Vede, Sfințești.

Meteorologii avertizaseră că este posibil să emită coduri roșii de tip nowcasting pentru anumite zone, în condițiile în care aproape toată țara este vizată de o alertă de vreme rea. Pentru unele județe din sud și municipiul București este în vigoare un cod portocaliu. Și hidrologii se așteaptă la creșteri bruște de debite și spun că este posibil să emită coduri roșii de inundații.

Ministrul mediului, Tanczos Barna, a anunțat că vârful acestui episod de vreme rea care s-a abătut asupra României se va înregistra duminică seara.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri