Cod roșu de vreme severă în mai multe localități din județul Dolj

Data actualizării: Data publicării:
Stormy sky with street light pole and three-phase electric pylons. Stormy sky and dark clouds. Spotlights are open. Storm is coming. Bad weather. Climate change. Overcast sky. Beauty in nature.
România se confruntă cu vreme severă. Unele zone sunt vizate de avertizări nowcasting cod roșu Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis duminică o avertizare cod roșu de tip fenomene severe imediate (nowcasting) care vizează mai multe localități din județul Dolj, unde este așteptată o vijelie puternică, însoțită de grindină de mari dimensiuni, averse torențiale și frecvențe descărcări electrice. 

Cantitățile de apă ce se vor acumula în urma ploii ar putea atinge 25-35 de litri pe metru pătrat. 

Avertizarea este valabilă între ora 19:10 și ora 20:00.

Localitățile vizate de cod roșu sunt: Segarcea, Valea Stanciului, Bistreț, Bârca, Calopăr, Cerăt, Vârvoru de Jos, Afumați, Goicea, Drănic, Giurgița, Lipovu, Urzicuța, Giubega, Cioroiași, Perișor, Siliștea Crucii, Măceșu de Sus, Sălcuța, Întorsura, Galiciuica, Măceșu de Jos, Cârna, Radovan.

Meteorologii avertizaseră că este posibil să emită coduri roșii de tip nowcasting pentru anumite zone, în condițiile în care aproape toată țara este vizată de o alertă de vreme rea. Pentru unele județe din sud și municipiul București este în vigoare un cod portocaliu. Și hidrologii se așteaptă la creșteri bruște de debite și spun că este posibil să emită coduri roșii de inundații.

Ministrul mediului, Tanczos Barna, a anunțat că vârful acestui episod de vreme rea care s-a abătut asupra României se va înregistra duminică seara.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri