Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Revelion 2020

Data actualizării: Data publicării:
Happy new year 2020
Foto: Guliver/GettyImages

Vom avea parte de un Revelion cu frig, dar fără ninsori în cea mai mare parte a țării. Meteorologii spun că temperaturile vor fi negative aproape peste tot.

„În noaptea de Revelion vorbim de temperaturi negative în aproape toată țara, exceptând zona litoralului, pentru că doar aici vom putea înregistra valori cuprinse între 0 până la cel mult 1-2 grade. În rest, cele mai coborâte valori, așa cum este și normal, vor fi în zona depresionară a Transilvaniei, spre minus 8 -  minus 9 grade. Nu în ultimul rând în Moldova, în nordul Moldovei, acolo unde și prezența stratului de zăpadă accentuează valori mai coborâte”, a declarat luni la Digi24 Elena Mateescu, directorul Agenției Naționale de Meteorologie.

„Spre mai mult 1.800 de metri, putem să contăm pe valori chiar mai coborâte, spre minus 15, posibil minus 17 grade Celsius. În rest, vorbim de temperaturi apropiate de normalul climatologic al perioadei din calendar: estul Transilvaniei, Banat, Crișana - minus 5 grade, Oltenia - minus 4 până la 0 grade, Dobrogea valori pozitive 1-2 grade, București - minus 2, minus 1 grad. O noapte nu foarte rece, cu intensificări ale vântului, care va spori senzația de frig”, a explicat directorul ANM. 

În ceea ce privește Bucureștiul, nu va fi un Revelion cu zăpadă, situație care se va perpetua și în zilele următoare. Până pe 6 ianuarie cel puțin, este probabilitatea redusă de zăpadă pentru București. Nu este exclusă o ușoară fulguială, dar nu se va depune zăpadă, cu excepția zonei Moldovei și la munte, a precizat Elena Mateescu.

Urmăriți-i explicațiile pe larg în materialul video de mai sus.

Citiți și:  Prognoza ANM pentru perioada 30 decembrie 2019 - 12 ianuarie 2020. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri