HARTĂ Cod portocaliu de ninsori abundente în mai multe județe. Aproape jumătate din țară este sub cod galben

Data publicării:
Cod portocaliu de ninsori abundente în mai multe județe. Aproape jumătate din țară este sub cod galben
Cod portocaliu de ninsori abundente în mai multe județe. Aproape jumătate din țară este sub cod galben. Foto: ANM

Meteorologii au emis noi avertizări de ninsoare. În mai multe județe e cod portocaliu, iar aproape jumătate din țară este sub cod galben. Avertizările sunt valabile până mâine.

Potrivit ANM, în intervalul 26 februarie, ora 10:00 – 27 februarie, ora 15:00 sunt așteptate ninsori abundente și strat de zăpadă consistent.

În Munții Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și în zonele submontane aferente va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Local și temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scăzută și zăpadă troienită, spun meteorologii.

De asemenea, în intervalul 26 februarie, ora 10:00 – 26 februarie, ora 18:00 este valabil un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă.

Va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90...100 km/h și viscol.

În județele Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10...12 cm, potrivit ANM.

Un alt cod galben va fi valabil în intervalul 26 februarie, ora 18:00 – 27 februarie, ora 15:00. În Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm, spunn meteorologii.

Pe de altă parte, în sudul țării vremea va fi neobișnuit de caldă, cu temperaturi maxime de 20 de grade.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri