HARTĂ Cod portocaliu de ploi. Zonele afectate

Data publicării:
ploaie puternica
Meteorologii anunța ploi. FOTO. InquamPhotos/Octav Ganea

Meteorologii au emis un nou cod portocaliu și un cod galben de ploi. Avertizările meteo, valabile până în această seară, vizează mai mult de jumătate din țară.

Astfel, de la ora 10.00 și până la ora 23.00, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul și nordul Olteniei, nord-vestul Moldovei și al Munteniei.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.

harta cod
Meteorologii au emis un cod portocaliu și un cod galben de ploi. Foto: ANM

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

În restul teritoriului, după-amiaza și seara, vor fi intensificări ale vântului și averse izolate.

Tot la ora 10.00 a intrat în vigoare un cod portocaliu de averse torențiale, valabil până la ora 21.00.

Sunt afectate județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Caraș Severin și zona de munte a județelor Bihor, Arad, Timiș, Sibiu și Albă.

În județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Bihor, Arad, Timiș, Sibiu și Alba vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

În zilele următoare, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării, avertizează meteorologii.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri