Sari la conținut

HARTA INTERACTIVĂ a vremii și prognoza meteo pentru următoarele 10 zile

METEO. România tremură sub un cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, emis de Agenția Națională de Meteorologie și valabil pentru 7 județe din sudul țării: Giurgiu, Călărași, Ialomiță, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea. Avertizarea meteo expiră miercuri seara, la ora 20:00, dar este posibil ca acest cod să fie prelungit, în funcție de evoluția vremii.

 

Citește și: 

Prognoza meteo pentru lunile martie - mai 2018. Când vine primăvara

Ce drumuri sunt închise și unde au fost suspendate cursurile elevilor

Credeai că la noi e frig? Orașul unde recordul de temperatură negativă este de -71,2 grade Celsius

În harta de mai sus, puteți muta cursorul în dreptul butonului de „Play”, pentru a vedea cum va arăta vremea în următoarele 10 zile. 

Viscolul este accentuat de vântul care va sufla cu 55-70 km/oră la rafală, iar ninsoarea va fi spulberată și troienită. De asemenea, vizibilitatea în zonele afectate este redusă până la mai puțin de 50 de metri.

Bucureștiul și alte 11 județe se află sub un cod galben de vreme rea. Avertizarea meteo cuprinde ninsori însemnate, viscol și vânt puternic și este în vigoare până miercuri noaptea, la ora 23:00. Județele vizate sunt Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Teleorman, Dolj şi Mehedinţi.

La sfârşitul săptămânii trecute, Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat că un val de frig va cuprinde treptat toată ţara, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, iar Capitala şi 27 de judeţe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea se vor afla sub Cod portocaliu de ger, în timp ce 13 judeţe vor fi sub Cod galben.

Potrivit unei avertizări meteorologice emise sâmbătă de ANM, valul de frig va cuprinde treptat toată ţara, în perioada 25 februarie, ora 3:00 - 1 martie, ora 10:00, şi va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10 - 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.