HARTĂ INTERACTIVĂ. Cum se vede din satelit ciclonul care lovește astăzi România

Data publicării:
Harta ciclonului care a ajuns deasupra României
Un ciclon a ajuns deasupra României

Meteorologii au prelungit, luni, codul galben de ninsori, până la ora 22.00, în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova. De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că, în judeţele Tulcea, Buzău, Brăila, este cod galben de vânt, până la ora 20.00. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit ANM, până luni seară la ora 22.00, este cod galben de ninsori în general moderate şi strat de zăpadă în zona Carpaţilor Orientali şi Moldova. 

Un ciclon mediteranean jos, care produce precipitații intense, a ajuns în sud-estul Europei în urmă cu trei zile. România, Bulgaria și o parte din Balcani sunt regiunile cel mai dur lovite de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, însă vreme rea este și în Moldova și în unele regiuni din Ucraina.

Potrivit Windy.com, răcirea vremii va continua până la finalul acestei săptămâni, când temperaturile vor scădea sub pragul de îngheț. Ninsoarea va continua, în Muntenia, Moldova și Dobrogea, dar și în unele zone din Transilvania.

”Pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova temporar va ninge în general moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge viteze, în general, între 40 şi 50 km/h, în special în jumătatea de sud a Moldovei”, au precizat meteorologii.

ciclon romania
Un ciclon a ajuns deasupra României

De asemenea, până luni la ora 20.00, este cod galben de vânt puternic şi ploi însemnate cantitativ în judeţele Tulcea, Buzău şi Brăila.

”În judeţele Tulcea, Buzău şi Brăila vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar în jumătatea de nord a Dobrogei cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp”, au mai precizat meteorologii.

În plus, în întreaga ţară este în vigoare o informare meteorologică ce vizează polei, precipitaţii moderate cantitativ, până marţi la ora 10.00.

În intervalul menţionat se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ, mai ales sub formă de ploaie, mixte la munte şi predominant ninsori în Moldova. Pe arii restrânse se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi şi în celelalte regiuni.

Temporar vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a ţării şi în zonele montante, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde la rafală se vor depăşi 70…75 km/h.

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru a îndepărta efectele vremii din judeţele Buzău, Constanţa şi Tulcea, dar şi în municipiul Bucureşti. În Capitală, s-a intervenit la 28 de evenimente, în principal căderi de copaci pe carosabil sau autoturisme, potrivit datelor transmise, luni dimineaţă, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate situaţii grave de urgenţă, cauzate de fenomenele meteorologice periculoase.

Pe fondul precipitaţiilor moderate cantitativ, sub forma de ninsori urmate de lapoviţă şi ploi, au fost înregistrate efecte in judeţele Buzău, Constanţa,Tulcea şi municipiul Bucureşti.

În Capitală, pompierii militari au acţionat pentru gestionarea a 28 de evenimente, în special căderi ale copacilor pe carosabil sau pe autoturisme, fiind avariate 19 maşini.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri