HARTĂ Noi avertizări de la meteorologi. Mai mult de jumătate din țară este sub cod portocaliu de ploi torențiale și grindină

Data publicării:
furtuna mare
Ploi torențiale în mai multe zone de pe litoral. FOTO: Agerpres

Meteorologii au transmis, vineri, noi avertizări de vreme rea. Astfel, 25 de județe vor fi sub avertizare Cod portocaliu de ploi torențiale, furtuni și grindină, până sâmbătă dimineață.

Vineri între orele 10.00 – 23.00 este în vigoare o alertă Cod galben. În nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

cod portocaliu

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.

Pentru același interval meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu și anunță în Transilvania, Maramureș, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și în jumătatea de nord a Crișanei averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...70 l/mp.

Avertizarea Cod portocaliu vizează județele: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași.

Bucureștiul va fi sub Cod galben.

Ploi abundente se vor semnala și în restul Munteniei și Moldovei, dar pe arii mai restrânse.

Apoi, de la ora 23.00 până sâmbătă la ora 10.00, va intra în vigoare o altă alertă Cod galben. În Maramureș, nordul Crișanei și al Transilvaniei și local în Moldova, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Județele vizate, în acest caz, sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj,Bihor, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Botoșani, Iași și Vaslui.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Vremea se va menține în general instabilă și în următoarele zile.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri