HARTĂ. Încă 24 de ore de ploi torențiale, vijelii și grindină în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat codul galben

Data actualizării: Data publicării:
un barbat cu umbrela merge prin ploaia torentiala
Ploaie torențială. Foto: Getty Images

Meteorologii au actualizat sâmbătă avertizările Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, care vor afecta mare parte din țară în acest weekend.

Prima avertizare este valabilă sâmbătă până la ora 21.00.

În zonele de deal și de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici și pe intervale mai scurte de timp.

cod-galben-ANM1
Harta cod galben de ploi. FOTO. ANM

Al doilea mesaj se referă la instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ din această noapte până duminică la ora 10.00.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea nordică a Moldovei și în zonele montane aferente vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

cod-galben-ANM2
Harta cod galben de ploi. FOTO. ANM

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri