Martie 2020, printre cele mai calde luni de martie înregistrate vreodată

Data actualizării: Data publicării:
fluture pe o ramura inflorita
Vremea va fi schimbătoare în următoarele două săptămâni (26 aprilie - 9 mai). Foto: GettyImages

Temperaturile înregistrate în martie 2020 la nivel mondial au fost de acelaşi ordin cu cele măsurate în 2017 şi 2019 - printre cele mai calde luni martie după cea din anul 2016, potrivit serviciului european Copernicus privind schimbările climatice, relatează AFP., citată de Agerpres.

„Temperaturile la nivel global (în martie) au fost la acelaşi nivel ca în 2017 şi 2019, al doilea, respectiv, al treilea cel mai călduros martie” înregistrat vreodată, a precizat luni Copernicus într-un comunicat.

În Europa, chiar dacă în vest temperaturile s-au apropiat sau au fost chiar sub mediile înregistrate între 1981 şi 2010, „în est şi în jurul Mării Baltice” ele au fost clar superioare.

De asemenea, temperaturile înregistrate în această primă lună de primăvară au fost mult peste medii într-o mare parte din Rusia şi în multe regiuni din Asia, în estul şi vestul Statelor Unite, în Mexic, în sudul Americii de Sud, în America Centrală şi în vestul Australiei", a detaliat Copernicus.

În schimb, a fost mai rece în nordul şi vestul Canadei, în Groenlanda, arhipelagul Svalbard din Norvegia şi în estul Antarcticii.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri