Sari la conținut

Meteo. Când se încălzește vremea

Vremea devine deosebit de rece pentru această perioadă în următoarele două zile, iar în cursul dimineților, în special a celei de joi, 11 mai, se va produce brumă local în nord-vest, centru și nord și pe spații mai restrânse în restul teritoriului, cu precădere în zonele deluroase, potrivit unei informări meteorologice publicate marți de Administrația Națională de Meteorologie.

 

Potrivit informării transmise de ANM, de marţi după-amiază va ploua în sudul, sud-estul şi centrul ţării, iar în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, îndeosebi la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte.

Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi perioade de timp în care vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 litri pe metru pătrat şi, în unele zone, 25-30 de litri pe metru pătrat.

Începând de marţi, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă, iar în cursul dimineţilor, în special a celei de joi, se va produce brumă, local în nord-vest, centru şi nord şi pe spaţii mai restrânse în restul ţării, cu precădere în zonele de deal.