METEO. Cum va fi vremea în acest weekend

Data actualizării: Data publicării:
zapada vreme rea bucuresti ganea

La început de weekend, vremea va fi anormal de rece pentru această perioadă. Însă, de luni, temperaturile vor începe să crească uşor, astfel că ninsorile vor lăsa loc ploilor.

Vineri seara vor mai fi ninsori slabe în nordul Moldovei şi în sud-vestul extrem al teritoriului. Totodată, vântul va slăbi în intensitate şi va sufla moderat doar prin Dobrogea, Bărăgan şi Moldova. Minimele vor coborî spre minus 10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, dar se vor opri la minus 1 grad Celsius pe litoral.

La început de weekend, vremea se va menţine anormal de rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor porni de la 0 grade, local, în sud, centru şi est şi se vor opri la 8 grade Celsius în nord-vest. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de sud a ţării, dar ninsorile vor veni pe spaţii restrânse în special în Oltenia, Munţii Banatului şi Carpaţii Meridionali. Intensificări uşoare ale vântului sunt mai aşteptate ales prin regiunile estice şi sud-estice.

În ultima zi a săptămânii, un nou val de precipitaţii mixte va cuprinde treptat regiunile sudice şi va favoriza producerea poleiului. În schimb, luni şi marţi vor fi mai ales ploi, la început în sudul, centrul şi estul teritoriului, apoi în în spaţiul intracarpatic. Vântul va avea unele intensificări în Dobrogea, la munte şi spaţii restrânse în restul ţării. Valorile termice vor căştiga puţin teren în special în vest şi centru, unde se vor înregistra 11..12 grade Celsius.

Cei aflaţi în zona montană vor putea sta pe pârtii de dimineaţă până seara. Câţiva fulgi de zăpadă vor cădea îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, iar adierile vântului nu vor ieşi prea mult în evidenţă pe timpul zilei. Temperaturile, potrivite mai degraba pentru luna ianuarie, se vor opri la 0 grade Celsius la Stâna de Vale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri