Meteo. O masă de aer polar ajunge în România. Temperaturile scad cu 20 de grade

Data actualizării: Data publicării:
nori furtuna

Vremea va fi extrem de capricioasă luni. Sunt anunţate răbufniri puternice ale vântului, ploi în reprize şi diferenţe termice de 20 de grade Celsius.

România va intra sub stăpânirea aerului polar. Specialiștii atrag atenția că în perioada următoare un ciclon va aduce frig, ploi și chiar ninsori. Temperaturile urmează să scadă dramatic începând de săptămâna aceasta, fiind însoțite de precipitații.

Conform alertelor emise de meteorologi, luni vântul va prinde viteze de 60..70 de km/h în aproape toată ţara, iar altitudini foarte mari se vor înregistra rafale de 120 de km/h. În plus, la început se vor semnala averse moderate cantitativ prin vest, centru, nord şi la munte, în timp ce seara va ploua în sud şi sud-est. Temperaturile vor scădea accentuat dinspre nord-vest, aşa că prin Muntenia vor mai fi posibile maxime de 30...31 de grade Celsius.

Rafale de 45...50 de km/h oră se vor înregistra şi în Capitală, iar seara vor creşte şansele de ploaie. Chiar şi în aceste condiţii, mercurul în termometre va reuşi să urce până la 29 de grade Celsius.

În trei zile, Capitala va trece de la o extremă la alta. Cele mai mari probleme le vor pune vântul și scăderea bruscă de temperatură. Miercuri dimineața vor fi 5 grade la București.

Citiți și:  Prognoza specială pentru municipiul București

Zona de munte va fi cea mai afectată de capriciile vremii. Vântul va fi alert în toate masivele, însă pe creste vor fi şi rafale de peste 120 de km/h. Peste zi vor fi ploi moderate cantitativ, iar odată cu scăderea accentuată a temperaturilor, la peste 1.800 de metri va ninge.

La mare, vremea va fi anormal de caldă azi, cu maxime ce vor ajunge la 25 de grade Celsius. Totuşi, după-amiază vor fi intensificări ale vântului, averse şi, posibil, descărcări electrice. Norii se vor risipi rapid de marți, însă temperaturile nu vor mai trece de 16..18 grade la orele amiezii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri