Meteo. Ploi cu tunete și fulgere în weekend

Data publicării:
Severe Storm hits Sydney
Foto: Gulliver/Getty Images

Weekendul începe cu vreme caldă în toată ţara, dar temperaturile nu vor depăşi cu mult 30 de grade Celsius. Vor fi şi fenomene extreme. Ploile torenţiale ce pot aduce izolat cantităţi mai mari de apă, vor apărea mai ales spre seară. Vor fi tunete, fulgere, vânt şi, posibil, grindină, iar vizate de vremea instabilă vor fi zonele de munte şi cele din sud şi sud-vest.

Atmosfera caldă şi schimbătoare va fi prezentă şi în perioada următoare.

Ziua, maximele vor avea valori cuprinse între 21 şi 32 de grade Celsius, în timp ce noaptea, temperaturile vor scădea sub 10 grade numai în depresiuni. În ceea ce priveşte aversele de vară cu descărcări electrice, vor fi mai frecvente în weekend, în sud, sud-vest şi la munte, iar luni şi marţi, în vestul, centrul şi nordul ţării.

În Capitală, condiţiile de ploaie se vor menţine la sfârşitul săptămânii, după care vor dispărea. Orele cu soare vor fi numeroase, vântul va adia uşor, iar temperaturile se vor opri la 30 de grade în fiecare zi. Noapte, vor fi cel puţin 12 grade Celsius.

În zonele de munte se anunţă zile cu vreme schimbătoare. Finalul săptămânii va aduce averse torenţiale, tunete, fulgere, vijelii şi chiar grindină în Carpaţii Meridionali şi în cei de Curbură. Apoi, ploi de după-amiază pot apărea în cea mai mare parte a spaţiului montan.

Pe litoral, vremea ar putea fi mai puţin prienoasă sâmbătă după-amiază, după care nimic nu va mai încurca programul de plajă al turiştilor. Vor fi până la 25 de grade în aer şi până la 21 de grade în apa mării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri