Meteo. Revin ninsorile în România. Când ajunge valul de aer arctic în țară

Data publicării:
O femeie merge pe stradă pe cod galben de ninsoare.
Avertizare meteo de ninsori. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vremea extremă ne poartă în trei zile printre inundaţii, călduri de vară şi ninsori. Vremea va fi plăcută până sâmbătă. Apoi temperaturile scad continuu şi va ninge în multe zone din ţară, inclusiv în Bucureşti.

viscol, ger frig zapada bucuresti ninsoare
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

În acest weekend vom asista la o circulaţie a aerului similară celei de la sfârşitul lunii februarie. Practic masa de aer extrem de rece din zona Polului Nord, va coborî treptat şi va cuprinde cea mai mare parte a Europei, inclusiv România. Spre mijlocul săptămânii viitoare acest val de aer arctic se va apropia chiar de ţărmul nordic al Mării Mediterane. Asta înseamnă că vremea se va răci rapid în majoritatea ţărilor de pe continent, iar ploile se vor transforma în ninsori.

La noi, temperaturile vor scădea cu 20 de grade Celsius în decursul a 48 de ore, practic de sâmbătă după-amiază, până luni după-amiază. Dacă luăm ca exemplu Capitala, prima zi de weekend va fi cea mai caldă din această săptămână. La prânz vor fi în jur de 19..20 de grade Celsius, apoi temperaturile vor scădea continuu, vor ajunge la 5..6 grade duminică la amiază. Temperaturile vor coborî până la minus 4 grade luni dimineaţă, şi la prânz va fi cel mult un grad Celsius.

Prin urmare, ploile ce vor ajunge şi în sudul ţării duminică, se vor transforma spre seară în lapoviţă şi ninsoare.

Putem spune că, după temperaturile ca de luna mai de la începutul acestui weekend, vor urma zile potrivite pentru luna februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri